Mezopotamya’nın Zengin Tarihi ve Kültürel Mirası Turizm Kongresinde Ele Alındı
MAÜ odak noktalarından biri olan turizm alanında önemli bir uluslararası organizasyonu daha hayata geçirdi.
MAÜ Kampüs Alanı Merkezi Derslik Kültür Salonu-1’de düzenlenen “II. Uluslararası Mezopotamya İnanç ve Kültür Turizmi Kongresi” turizm alanında uluslararası önemli güncel konulara ışık tuttu.
Mardin ve Mezopotamya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini turizm perspektifinden ele alan kongre, hem akademik dünyada hem de turizm sektöründe büyük yankı uyandırdı.
Kongrenin açılış konuşmalarını; Mardin Vali yardımcısı Hasan Kurt, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, MAÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Lokman Toprak gerçekleştirdi.
Son yıllarda Türkiye’de düzenlenen en büyük turizm kongrelerinden biri olmasıyla kongrenin önemini vurgulayan MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,
“Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, Mezopotamya'nın binlerce yıllık kültür birikimini ve geleneksel mirasını koruyarak sürdürülebilir turizme katkı bulunmayı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Günümüzde kültürlerin ve mekânların bilinçsizce tüketildiği bir dönemde, üniversitemiz hem bu değerlerin korunması hem de toplumlar arası kültürel etkileşimin yayılma propagandasını üstlenmiştir. Turizmin kültürel mirasa yönelik olumlu ve olumsuz etkilerinin farkındayız. Bu doğrultuda, yerel kültürleri tanıtmayı, bu değerleri küresel insanlığa kazandırmayı ve metalaşma tehdidinden korumayı amaçlıyoruz.” dedi.
Turizmin yalnızca ekonomik bir araç değil, aynı zamanda toplumsal ve kültürel bir köprü oluşturduğuna dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, MAÜ’nün uzman kadrosu ile birlikte sürdürülebilir turizmin etik değerlerini merkeze alan projelere devam ettiklerini ifade etti.
Turizmin, insan ufkunu genişleten ve toplumlar arasındaki mesafeleri azaltan bir barış dili olduğunu bir kez daha vurgulayan Özcoşar,
“Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, bu barış dilini yaygınlaştırmak için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üniversitemiz, yerel kültürün özgünlüğünü koruyarak uluslararası iletişim kanallarını açmayı temel bir ilke olarak benimsemiştir. İnanç ve kültür odaklı bir üniversite olarak, Mezopotamya coğrafyasının zenginliklerini gelecek kuşaklara yaymayı ve bu değerleri insanlıkla paylaşmaya kârarlıyız.” Şeklinde konuşarak, tüm turizm üyelerini bu tarihi ve kültürel gelişmeleri birlikte koruma ve geliştirme yolunda azimle çalışmaya davet ettiklerini belirtti.
Turizm destinasyonlarının markalaşmasından gastronomi turizmine kadar geniş bir yelpazede yaklaşık 140 bildiri sunumunun yer aldığı kongrede sadece akademik bir etkinlik olarak değil, aynı zamanda Mardin'in kültürel ve turistik değerlerini tanıtmak için büyük bir fırsat sundu. Kongre, yerli ve yabancı akademisyenleri ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
Program sonunda MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar katılımcılara plaket takdim etti.
- Mardin Büyükşehir Belediyesi Personeline "Afet Müdahale Eğitimi" Verildi
- MİDYAT MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, ÖĞRENCİLERİN BAŞARISI İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
- Vali ve MBB Başkan Vekili Akkoyun, Kapatılan Şantiyeyi Yeniden Hizmete Açtı
- Mezopotamya’nın Zengin Tarihi ve Kültürel Mirası Turizm Kongresinde Ele Alındı
- “Uluslararası II. Akademi-Medrese Buluşmaları: Medresenin Geleceği Çalıştayı” Tamamlandı
Midyat’ta Sinema ve Kütüphane Günleri
Akın Akın Midyat'a geliyorlar
ÖMERLİ'NİN MAHSARTE TÜM RENKLERİ, GÜZELLİKLERİ, EL SANATLARI, YÖRESEL ÜRÜNLERİ, TARİHİ SOKAKLARI
Ömerli Belediyesi ev spor kompleksinin inşaatına başladı
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA