• Mardin35 °C
  • Diyarbakır35 °C
  • Batman36 °C
  • Şırnak34 °C
  • İstanbul29 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AB Türkiye Delegasyonu Mardin Artuklu Üniversitesini Ziyaret Etti
30 Mayıs 2024 Perşembe 09:09

AB Türkiye Delegasyonu Mardin Artuklu Üniversitesini Ziyaret Etti

AB üyesi ülkelerin büyükelçi yardımcılarından oluşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Mardin Artuklu Üniversitesini ziyaret etti.

Avrupa Birliği Türkiye Heyeti Başkanı Jurgis Vilcinskas başkanlığındaki heyet Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Demirhan tarafından kampüste karşılandı.

AB üyesi ülkelerin büyükelçi yardımcılarından oluşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Heyetiyle Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Demirhan başkanlığında Üniversite Senato Toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcısı Demirhan tarafından AB Türkiye Delegasyonuna üniversitenin uluslararası akademik çalışmalarıyla ve işbirliği içinde yürütülen projelerle ilgili bilgi verildi. 7 Ekim sonrası israilin Gazze’de sürdürdüğü işgal ve katliamlara tepki olarak üniversite bünyesinde gerçekleştirilen etkinlik ve eylemlerle ilgili de heyete paylaşımlarda bulunan Demirhan, bütün insanlık vicdanını rahatsız eden bu soykırımın bir an önce sona emesi gerektiğini ifade etti.

Avrupa Birliği Heyetiyle işbirliği içinde yapılabilecek uluslararası çalışmalar ve projeler de toplantıda görüşüldü.

Mardin Artuklu Üniversitesinin uluslararası çalışmalarını ve projelerini takdir eden Avrupa Birliği Türkiye Heyeti Başkanı Jurgis Vilcinskas, özellikle Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen çalışmaları ilgiyle çok beğendiklerini ifade etti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA