• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ABD: Önceliğimiz Ukraynanın topraklarını Rusyadan geri alması
06 Nisan 2023 Perşembe 09:17

ABD: Önceliğimiz Ukrayna'nın topraklarını Rusya'dan geri alması

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin önceliğinin Ukrayna'nın Rusya tarafından ele geçirilen topraklarını geri alması için destek vermek olduğunu açıkladı.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD'nin önceliğinin Ukrayna'nın Rusya tarafından ele geçirilen topraklarını geri alması için destek vermek olduğunu açıkladı.
 
Blinken, Brüksel’de NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Şu anda odak noktamız, Ukrayna'nın Rus saldırısına karşı kendini savunmasına yardımcı olmak için yapılması gerekenleri süratle yerine getirmek ve Rusya tarafından ele geçirilen bölgeleri geri alabilmesi için yardımcı olmaktır." ifadelerine yer verdi.
 
Finlandiya’nın Kuzey Atlantik İttifakı'na (NATO) katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Blinken, bu ülkenin artık güvende olduğunu ve İttifak'ın yeni üyesiyle daha güçlü hale geldiğini kaydetti.
 
Ukrayna’nın NATO’ya alınmasıyla ilgili talep ve tekliflere yönelik olarak Blinken, "Şu anda odak noktamız, Ukrayna'nın Rus saldırısına karşı kendini savunmasına yardımcı olmak için yapılması gerekenleri süratle yerine getirmek ve Rusya tarafından ele geçirilen bölgeleri geri alabilmesi için yardımcı olmaktır. Bu odaklanmamız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Aynı zamanda, Ukrayna'nın saldırıları caydırması, saldırılara karşı savunma yapması ve gerektiğinde yeni saldırıları yenilgiye uğratması için kapasitesini uzun vadede nasıl geliştirebileceğimize de bakıyoruz. Bunun büyük bir kısmı, Ukrayna'yı NATO standartlarına eriştirmek ve NATO ile ortak çalışabilecek noktaya getirmekle ilgilidir." dedi.
 
Blinken, Vilnus’ta düzenlenecek NATO liderler zirvesinde de Ukrayna’nın kapasitesini İttifak'ın standartlarına eriştirmek için atılacak adımların konuşulacağını belirtti.
 
ABD’li bakan NATO’nun açık kapı politikasında bir değişiklik olmadığını ancak Ukrayna’nın savunma kapasitesinin geliştirilmesine odaklanmak gerektiğini yineledi.
 
Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosunda muhabir olarak çalışan ve Rusya tarafından casuslukla suçlanarak tutuklanan Evan Gerşkoviç ile ilgili bir soruya yanıt veren Blinken, Gerşkoviç’in haksız yere tutuklandığının tespiti için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
 
Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüşmesinde de gündeme getirdiği üzere Gerşkoviç’in suçsuzluğundan şüphesinin olmadığını savundu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA