• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ahmet Türk Başkanlığında Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
09 Eylül 2024 Pazartesi 17:49

Ahmet Türk Başkanlığında Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Eş Başkanlar Devrim Demir ve Ahmet Türk’ün katılımıyla Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantıları'na bugün başladı. Meclis toplantısında Çocuk Komisyonu’nun kurulması oy birliği kabul edildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Eş Başkanlar Devrim Demir ve Ahmet Türk’ün katılımıyla Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantıları'na bugün başladı. Meclis toplantısında Çocuk Komisyonu’nun kurulması oy birliği kabul edildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda Eş Başkan Ahmet Türk’ün başkanlığında gerçekleştirilen Eylül ayı meclis toplantılarının ilk günü, yoklamanın ardından başladı.

Açılışta Eş Başkan Ahmet Türk, bir konuşma yaptı. Sorun ve engellemelerle karşılaştıklarını bu nedenle bazı konularda geç kaldıklarını belirten Eş Başkan Türk, “Önümüzdeki dönemde ilimizin, ilçelerimizin ve köylerimizin sorunlarını daha aktif bir şekilde sorunlarını çözme iradesini ortaya koyarız ve bu konuda çalışmalarımızı yaparız. Hiçbir şey yapmamışız gibi de arkadaşlarımız düşünmesin. Birçok kırsal mahallemizde yollarımızı onarımdan geçirdik, bazı kırsal mahallelerimizin yollarını sıcak asfalt yaptık. Bugüne kadar yaklaşık 20 kırsal mahallede sondaj kuyusu açtık. Çok sorun ve sıkıntılar var. 8 yıl içerisinde istediğimiz çalışmalar yapılmamış. AK Partiye oy vermiş yerlere hizmet gitmiş ama AK Parti’ye oy vermemiş yerlere hizmet gitmemiş. Birçok yerde durum bu şekilde. Bugün Büyükşehir Belediyesinin borcuna baktığınız zaman, yapılan hizmetleri karşılaştırdığınızda bunların yüzde 20’si hizmetlere ayrılmış olsaydı bugün bir sıkıntı kalmazdı. Siz 5 milyar ile bir şehri inşa edersiniz. Bazı kırsal mahalle yolları yapılmış son dönemde. Bugün Derik ve Mazıdağı yolları perişan. Kızıltepe’nin kırsal yolları bir kısmı yapılmış ama ağır tonajlı araçlardan dolayı bozulmuş. Birçok sıkıntı var.” dedi.

Konuşmanın ardından gündem maddelerine geçildi.

-Çocuk Komisyonu kuruldu

İtfaiye Daire Başkanlığı, Kaynak Geliştirme ve İştiraklar Daire Başkanlığı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ve Ulaşım Daire Başkanlıklarına ait ilk 9 madde oy birliği ile kabul edildi.

DEM Parti Grubu adına söz alan Şirin Damar, grup adına Çocuk Komisyonu kurulması teklifinde bulundu. Meclis gündemine alınan Çocuk Komisyonu’nun kurulması oy birliği ile kabul edildi.

3-019.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA