• Mardin34 °C
  • Diyarbakır30 °C
  • Batman30 °C
  • Şırnak30 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Akademinin Nabzı Değerlendirme ve Ödül Töreninde Tutuldu
24 Eylül 2024 Salı 16:10

Akademinin Nabzı Değerlendirme ve Ödül Töreninde Tutuldu

Mardin Artuklu Üniversitesi “2024-2025 Akademik Yılı Değerlendirme, Ödül ve Cübbe Giyme Töreni” görkemli bir açılış ile başladı.

Mardin Artuklu Üniversitesinin akademik başarıları taçlandırmak ve bilimsel çalışmaları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen“2024-2025 Akademik Yılı Değerlendirme, Ödül ve Cübbe Giyme Töreni” üniversitenin akademik kadrosu ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin son yıllarda gösterdiği gelişmeler ve başarıları vurgulayarak konuşmalarına başlayan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, üniversitenin, gerek bilimsel çalışmalarda gerekse sosyal sorumluluk projelerinde öne çıkan bir kurum haline geldiğine dikkat çekti.

Bilginin ahlak zemini üzerinde üretilmesinin önemli bir destur olduğunu vurgulayan Özcoşar, 

“Üniversite olarak akademide yeni bir ruh oluşturduk ve bu ruhun yansımaları oldukça farklı alanlarda kendisini gösterdi. Bizim özellikle vurgu yapmak istediğimiz akademik kimliğimizin iki temel yansımasına dikkat çekmek istiyorum. İlk yansıma, üniversitenin mottosunda yer alan "ahlak" kavramı. Modern bilimde yaşanan kriz, rasyonel aklın tahakkümünden kaynaklanmakta ve bilimi nihai hakikat olarak görme yanılgısına yol açmaktadır. Bu bağlamda modern bilim, insanı kendini varlığının sahibi olarak görmesine neden olan epistemolojik bir yanılgıya düşmüştür. Ancak bu krizin çözümü, bir akıl sorunu değil, bir ahlak meselesi olarak görülmelidir. Üniversite olarak, "ahlak" kavramını bireysel bir erdemin ötesinde, bilim ahlakından iş ahlakına kadar uzanan bir habitus olarak kabul etmekteyiz” ifadelerini kullanarak tüm akademik faaliyetlerin bu zeminde şeffaflık, dürüstlük ve adaletle yürütülmesini hedeflediklerini belirtti.

MAÜ’nün yeni akademi ruhunun ikinci yansımasının ise anti-emperyalist ve anti-siyonist duruşu olduğunu söyleyen Özcoşar,

“Modern bilim ve akademi, emperyal ve kolonyal politikalara hizmet etmekte ve post-modern yaklaşımlar bu süreci daha yumuşak bir biçimde devam ettirmektedir. Günümüzde akademi, belli güç odaklarına hizmet eden tekno-bürokratik ve tekno-politik yapılara dönüşmüştür. Özellikle siyonizmin akademide yarattığı korku atmosferine rağmen, Mardin Artuklu Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin bu konuda cesur ve öncü bir tavır sergilediklerini vurgulamak isterim ve bu duruş  üniversitemizi onurlandırmaktadır.” dedi.

Tören, akademik personel için düzenlenen cübbe giyme merasimi ile devam etti. Üniversitenin farklı fakültelerinden akademik unvanları yükselen 103 öğretim üyesine cübbeleri giydirildi.

Programın en dikkat çekici bölümlerinden biri ise ödül töreni oldu. Üniversite bünyesinde bilimsel araştırmalar yaparak akademik çalışmalarıyla öne çıkan akademisyenlere plâket takdim edildi.

3-023.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA