• Mardin38 °C
  • Diyarbakır38 °C
  • Batman39 °C
  • Şırnak38 °C
  • İstanbul26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arazi anlaşmazlığı davası düzenlenen barış yemeği ile sonlandırıldı
03 Haziran 2024 Pazartesi 09:26

Arazi anlaşmazlığı davası düzenlenen barış yemeği ile sonlandırıldı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde geçtiğimiz yıl 15 Haziran günü arazi anlaşmazlığı nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybetmesi ve 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Taş ve Alyamaç aileleri, ilçedeki kanaat önderlerinin girişimleriyle düzenlenen barış yemeği
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde geçtiğimiz yıl 15 Haziran günü arazi anlaşmazlığı nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybetmesi ve 2 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Taş ve Alyamaç aileleri, ilçedeki kanaat önderlerinin girişimleriyle düzenlenen barış yemeğinde bir araya geldi.
 
Bismil'de bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeği töreni, HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Diyarbakır Alay Komutanı, siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleşti.
 
Ercan Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, salona çağrılan Taş ve Alyamaç ailelerinin mensupları aralarındaki husumeti sonlandırdıklarına dair Kur'an-ı Kerim altından geçmesi ve ardından birbirileriyle musafahalaşması ile devam etti.
 
"Buradaki aileler de bir araya gelerek bütün insanlığın hayatını kurtarmış gibi oldular"
 
Taraflar arasında arabuluculuk yapan Bismil Kanaat Önderleri Derneği Başkanı Hasan Vural bir selamlama konuşması yaptı.
 
Bu barışın sağlanması için Bismil Kanaat Önderleri Derneği bünyesindeki barış heyetinin olağanüstü bir çaba gösterip görüşmeler yaptığını ve bunu barış ile taçlandırdığını belirten Vural, Kanaat Önderleri Derneğinin tek amacının Hakk'a ve halka hizmet olduğunu ifade ederek bu barışta emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
 
Eğer bir yerde muhabbet ve kardeşlik varsa Allah'ın bütün zorlukları ortadan kaldırdığını, kolaylaştırdığını kaydeden Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, bugün barış merasimine iştirak eden aileler sabırlı ve metanetli olduklarını ve kendilerine yakışanı yaptıklarının altını çizdi.
 
Konuşmasının devamında Zengince, "Peygamberimize Mekkeli müşrikler tarafından dünyaya dair yapılan tüm teklifleri ret ederek davasını ve inancını seçti. Onun kurduğu İslam medeniyetinin ulaşmadığı toprak, girmediği ev kalmadı. Bize yakışan O'nun duygularına ve davranışlarına göre hareket etmekti, işte Allah bugün buradaki ailelere bunu nasip etti. Bir insanın hayatını kurtaran bütün insanlığın hayatını kurtarmış gibidir. Buradaki aileler de bir araya gelerek bütün insanlığın hayatını kurtarmış gibi oldular. Allah hayırlarınızı kabul etsin, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum." dedi.
 
"Bu barışla sadece aranızdaki muhabbeti sağlamadınız, Bismil'in geleceğine de katkı da bulundunuz"
 
Programda katılımcılara hitapta bulunan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, selamlama ve teşekkür ile konuşmasına başlayarak barış töreninde sergilenen tavrın mümince bir yaklaşım olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
"Bu salona teşrif eden her bir vatandaşımıza ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten güzel bir görüntü ve ortam. Belki de en çok sevdiğimiz ve konuşmak istediğimiz bir toplantı. Asıl bu barışın ve kardeşliğin gizli kahramanlarına teşekkür etmek istiyorum. Bismil Kanaat Önderleri Derneği kin ve nefretin bitmesi; kardeşlik, huzur ve güvenin oluşması için gerçekten yoğun bir trafik yaşayarak gecelerini gündüzlerine kattılar. Rabbim ecirlerini kat kat versin."
 
Dinç, "Rabbimiz 'kötülüğü iyilikle def edin' buyuruyor. Bu toplantı da iyilikle kötülüğün bir olmadığının kanıtıdır. Buradaki aileler 'bizler kardeşliği seçeceğiz' deyip kardeşliği seçtiğiniz için inşallah Rabbimiz sizleri candan dost yapar. Sizler bu barışla sadece aranızdaki muhabbeti sağlamadınız, Bismil'in geleceğine de katkı da bulundunuz, çocuklarınıza bir gelecek bıraktınız. Rabbimiz Müminlerden bahsederken 'yaparlar, ederler, yapıcıdırlar' diye ifade etmektedir. Bozucular ise kafirler, münafıklar ve zalimlerdir. Yapıcı yaklaşımınızdan ve Mümince duruşunuzdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim kardeşliğinizi, dostluğunuzu, muhabbetinizi artırsın." ifadelerini kullandı.
 
Dinç hitabının ardından bir konuşmayı da AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu yaptı.
 
Bir sene önce yaşanan olaylardan sadece bu aileler etkilenmediğini, bütün toplum olarak bu acıyı hissettiğini söyleyen Ensarioğlu, kavganın ve savaşın kazananı olmadığını, bunların sadece acı getirip geride yetim ve sıkıntılar bıraktığını ifade etti. Allah'ın insanları farklı şeylerle sınadığını hatırlatan Ensarioğlu, ailelerin bu tutumunu "sizler de sabredenlerden oldunuz" ifadesiyle tanımladı.
 
Program ilçe Müftüsünün yaptığı dua ve yemek ikramı ile sona erdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA