• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aşık Veysel Yılında Öğrencilere Müzik Dinletisi Ve Enstrüman Tanıtımı
12 Ocak 2023 Perşembe 10:52

Aşık Veysel Yılında Öğrencilere Müzik Dinletisi Ve Enstrüman Tanıtımı

Mardin'in Midyat ilçesinde, dünyaca ünlü halk ozanı Aşık Veysel vefatının 50. yılı anısına ilkokul öğrencilerine müzik dinletisi ve enstrüman tanıtımı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, vefatının 50. yıldönümü olan 2023'ün 'Aşık Veysel Yılı' olarak kutlanmasına ilişkin genelgesinin ardından Mardin'in Midyat İlçesinde Halk Eğitim Merkezi'nce düzenlenen etkinlikle büyük usta saygıyla anıldı.

Midyat'ta eğitim öğretim veren 75. Yıl Borsa İstanbul İlk ve Ortaokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Hasan Demir'in daveti üzerine okula gelen Müzik Öğretmeni Mazlum Ardıç tarafından 2. sınıf öğrencilerine Aşık Veysel Aşık Veysel'in hafızalardan silinmeyen türkülerini hem çaldı hem söyledi.

Aşık Veysel'i "Uzun İnce Bir Yoldayım" Türküsüyle Andılar

Sosyal bir proje örneği olan etkinlik kapsamında ilkokul öğrencilerine misafir olan Öğretmen Ardıç, çocuklara Kanun ve Bağlama enstrümanları hakkında bilgi verdi.

Eğlenceli anlar geçiren çocuklar, daha sonra öğretmen Ardıç'ın söylediği şarkılara eşlik edip, doyasıya eğlendiler.

Programın sonunda çocuklar bir enstrüman çalmayı öğreneceklerine de söz verdiler.

Düzenlenen program ile ilgili konuşan Müzik Öğretmeni Mazlum Ardıç, "Bu güzel çocuklar ile birlikte güzel bir vakit geçirdik. Tabi kendi kültürümüz, kendi kültürümüz içerisinde nasıl ki giyim kuşam yeme içme gastronomi varsa müzikte kopmaz bir anlam kazanıyor, bir değerimizdir. Özellikle Anadolu müziğinin bize vermiş olduğu bazı özellikler var. Bunlar mesela türkülerimiz. Bariz türkülerimiz vardır. Beli başlı ozanlarımız var. Bu ozanlarımızın türkülerini seslendirdik çocuklarımızla birlikte. Ek olarak da yine Anadolu'nun olmazsa olmaz enstrümanı kanunla birlikte eşlik ettik. Çocuklarımız yarın bir gün bu kültüre sahip çıkması için bizlerinde görevi bu enstrümanları icra edip bir sonraki nesillere taşıyabilmek" dedi.

Okulda görevli sınıf öğretmeni Hasan Demir de, "Kitaptan bakıp okumak ayrıdır, ama işte burada en azından enstrümanı görüyor, nasıl bir şey olduğunu kafasında canlandırabiliyor, dokunabiliyor, sesini duyabiliyor. Tabi bu etkinlikler çok önemlidir, mesela çocuk artık bunu unutamaz. Görmüş, bir anı olarak hayatına girdiği için bunu artık öğrenmiştir" dedi.

Öğrencilerden Elif Demir, "Öğretmen geldi, bize saz çaldılar, kanun çaldılar. Çok eğlendik. Çok güzel oldu. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrenci Zeynep Kaçma da, "Bir tane müzik hocası geldi, bize saz birde kanunu öğretti nasıl çalınıyor. Bir de nasıl çalındığını gösterdi. Bize şarkılar çaldı. Aşık Veysel'in şarkısını çaldı. Sonra dinledik. Hatta tahtaya da kalktılar bazı çocuklar, halay çektiler orada. He o bize teşekkür ediyor, ben de ona teşekkür ediyorum. Çok sevindim, çokta mutlu oldum" dedi.

Öğrenci Hiranur Demir ise, "Bugün bize müzik söylediler çok güzeldi. Teşekkür ediyoruz onlara" dedi.

Öğrenci İbrahim Doğan da, "Bugün müzik öğretmenleri geldi, bize müzik çaldı, şarkı söyledi. Aşık Veysel'in hayatını da söyledi. Çok güzeldi ve eğlenceliydi" dedi.

Bu haber toplam 320 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA