• Mardin35 °C
  • Diyarbakır35 °C
  • Batman36 °C
  • Şırnak34 °C
  • İstanbul29 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aşırı sıcaklar şişme havuzlara talebi artırdı
15 Temmuz 2024 Pazartesi 10:19

Aşırı sıcaklar şişme havuzlara talebi artırdı

Yaz sıcaklığının 50 dereceye yaklaştığı Batman’da, serinlemenin alternatif yollarını arayan vatandaş, şişme plastik havuzlara yönelmesiyle satışları artırdı.
Yaz sıcaklığının 50 dereceye yaklaştığı Batman’da, serinlemenin alternatif yollarını arayan vatandaş, şişme plastik havuzlara yönelmesiyle satışları artırdı.
 
Batman'da satılan plastik şişme havuzlar, aşırı sıcakların olması halk tarafından yoğun ilgi görüyor.
 
Yaz sıcaklıklarının 50 dereceye yaklaşması ve çöl sıcaklarının başladığı Batman'da, halk evlerinin bahçe, balkon ve damlarında farklı serinlemenin yöntemlerini arıyor.
 
Özellikle çocuklar için satılan plastik şişme havuzlar sayesinde evlerinde hem güvenilir yüzüyorlar hem de eğlenerek serinliyorlar.
 
Aşırı sıcakların korunup serinlemek için ailelerin şişme plastik havuzlara yönelmesi talebi artırdı.
 
"Şişme havuzlara talep yüksek"
 
Şişme havuzlara talebin yüksek olduğunu ifade eden esnaf Nurullah Okay, "Dükkânımızda şişme havuz ve malzemelerini satıyoruz. Havuzlarımız küçük boydan en büyük boya kadar mevcuttur. Vatandaş yazın bunaltıcı havadan kurtulmak isteyen, serinlemek isteyen, tatile gidemeyen ve her hafta havuzlara para vermek istemeyenler şişme havuzları tercih ediyor. Fiyatlarımız 300 liradan başlıyor 2 bin liraya kadar çıkıyor. Okulların kapalı olması ve çocukların da evde olması çocuklarda hem serinleme hem de eğlence olsun diye havuz isteği oluşuyor. Sıcakların en yüksek olduğu zamanda olduğumuz için şişme havuzlara talep yüksek." ifadelerini kullandı.
 
"Çocuklarım evde serinlesin hem de mutlu olsun diye şişme havuz aldım"
 
Aşırı sıcaklardan dolayı evde çocukları serinlesin diye şişme havuz aldığını belirten Murat Bağrıyanık, "Şu an Batman'da hissedilen sıcaklık 50 dereceye yakındır. Bazı imkânsızlıklardan dolayı çocuklarımızı havuzlara götüremiyoruz. Bundan dolayı çocuklarım evde serinlesin diye şişme havuz aldım. Fiyatı daha uyguna geliyor. Şişme havuzumuzu şişirdikten sonra balkona, bahçeye veya dama kuruduktan sonra içine su dolduruyoruz. Bu şekilde hem çocuklar mutlu oluyor hem de serinliyorlar." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA