• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Av sezonunda nelere dikkat edilmeli? Kaçak avcılar dikkat!
12 Ağustos 2024 Pazartesi 11:20

Av sezonunda nelere dikkat edilmeli? Kaçak avcılar dikkat!

Önümüzdeki haftalarda başlayacak yeni av sezonunda uyulması gereken kurallara dikkat çeken Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Murat Sertkaya, kaçak ve bilinçsiz avlananlara ise uyarılarda bulundu.
Önümüzdeki haftalarda başlayacak yeni av sezonunda uyulması gereken kurallara dikkat çeken Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Murat Sertkaya, kaçak ve bilinçsiz avlananlara ise uyarılarda bulundu.
 
Batman Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Murat Sertkaya, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 31 Ağustos'ta başlayacak 2024-2025 av sezonu hakkında İLKHA muhabirine konuşarak, avlanabilecek ve avlanması yasak hayvanlar ile avcılığın kurallarına değindi.
 
Avlanma sezonunun 25 Şubat'ta kapandığını, avcıların 7 aylık bir süredir dinlendiğini belirten Sertkaya, 31 Ağustos'ta ise av sezonunun bir kez daha açılacağını aktardı.
 
Av sezonunda avlanacak ilk türlerin bıldırcın ve üveyik avları olduğunu ifade eden Sertkaya, avcıların sadece bu hayvanları avlayabileceğini, avlanma limitlerinin de belirlendiğini kaydetti.
 
Avcıların keklik ya da tavşan gibi başka hayvanlara avlayamayacağını belirten Sertkaya, 12 Aralık'ta da avlanma yasağının tekrar başlayacağını anlattı.
 
"25 Eylül'de keklik ve tavşan sezonu açılacak"
 
Avlanmada üveyik 3, bıldırcın ise 10 adet olduğunu ifade eden Sertkaya, "25 Eylül'de ise keklik ve tavşan sezonu açılacaktır. Keklik limiti iki adet, tavşan limiti ise bir adettir. Ördek, tahtalı ve kaya güvercinlerimizin günlük avlanma limitleri ise 6 adet hakları vardır. Onun dışında kesinlikle avlanması yasaktır." dedi.
 
"Salı günleri domuz avıdır"
 
Avlanma günlerinin çarşamba, cumartesi ve pazar günleri olduğu bilgisini paylaşan Sertkaya, "Onun dışındaki günlerde avcılar ava çıkamaz. Salı günleri de var ama o gün sadece domuz avı için açıktır. Avcılarımız resmi olarak bugünlerde alabilirler ve kota sistemine göre randevu alarak avlanabilirler. Onun dışında av yapamazlar." diye konuştu.
 
"Avlanması yasak hayvanları avlamaya büyük ceza var"
 
Bölgede 9 avlak yerinin olduğunu, bu yerlerin de haritada belirlendiğini vurgulayan Sertkaya, şöyle devam etti:
 
"Öncelikle kaçak avcıları uyarmak isterim; Lütfen kaçak avlanma yapmayın. Çünkü resmi belgeli avcılar hangi avı nasıl ve kaç tane avlayacağının eğitimini aldığı için biliyorlar. Ama kaçak avcılar önüne çıkan tüm hayvanları limite bakmadan vurabiliyor. Bu yüzden avlanmak isteyenler resmi başvurularını yapmalıdır. Kesinlikle bilinçsiz avlanma yapmasınlar. Avlanması yasak olan türlerin avlanması durumunda büyük cezaların olduğunu da hatırlatmak isterim." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA