• Mardin18 °C
  • Diyarbakır13 °C
  • Batman16 °C
  • Şırnak14 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Muş: Su, elektrik ve doğalgaz zorunlu olarak kesiliyor
11 Şubat 2023 Cumartesi 09:59

Bakan Muş: Su, elektrik ve doğalgaz zorunlu olarak kesiliyor

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, arama kurtarma faaliyetleri sırasında su, elektrik ve doğalgazın zorunlu olarak kesildiğini, bunun eleştiri konusu olmaması gerektiğini söyledi.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, arama kurtarma faaliyetleri sırasında su, elektrik ve doğalgazın zorunlu olarak kesildiğini, bunun eleştiri konusu olmaması gerektiğini söyledi.
 
Adıyaman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki Afet Yönetim Merkezi'nde konuşan Bakan Muş, "Bugün itibarıyla geldiğimiz nokta düne göre çok daha iyi. Hızlı bir şekilde hareket ediyoruz. Artık Adıyaman'da konteyner kentlerin nasıl kurulacağı, yeni Adıyaman'ın nereye kurulacağı, bir taraftan da bu tartışmaları yapmaya başladık. Şehri hızlı bir şekilde inşa edip, o süre zarfında da insanların hayatlarını idame edeceği geçici yapıların bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor." dedi.
 
Bakan Muş, "Çalışmalar hem burada hem de ülkemiz genelinde titiz bir şekilde devam ediyor. Adıyaman'daki çalışmaları, arama kurtarma faaliyetlerini kısa bir süre içinde büyük oranda tamamlanma noktasına getirmiş olacağız. Bu noktadan sonra da temizleme, hafriyatın kaldırılması ve planlama kısmına geçiyor olacağız. İlgili kurumlar da buradaki vatandaşlarımıza yapılacak olan yardımlar, konteyner kentlerin planlanması, şehrin planlanması, hasar tespitlerinin yapılması gibi konularda çalışma yapıyor." ifadelerini kullandı.
 
Su, elektrik ve doğalgaz kesintileri
 
Su, elektrik ve doğalgaz kesintileriyle ilgili değerlendirmede bulunan Muş, şöyle konuştu:
 
"Su yok, doğal gaz yok elektrik yok' gibi açıklamalar yapılıyor. Buradan her şeyi açık ve net bir şekilde insanımıza duyurmak anlatmak zorundayız. Doğal gaz biliyorsunuz yanıcı bir şey. Binalar çökmüş, içindeki tesisatlar kopmuş. Doğal gazı açtığımızda bunun patlamaya mı, yangına mı sebebiyet vereceğini bilemiyorsunuz. Vanayı çevirip doğal gazı açmak kolay ama onun sebebiyet vereceği sonuçları düşünmek zorundasınız. Bir diğer konu da su meselesi. Halen enkaz altında insanlar var. Suyu açtığınızda enkaz altında kalan yerlere kadar gidecek. Tesisatlar kırıldığı için su enkaza dolabilir. Yaşayan insanlar sudan kaynaklı hayatını kaybedebilir. Şebeke tahribatı olan yerde su dışarı çıkacaktır, şehrin içinde ayrı bir tablo ortaya çıkacaktır. Bir diğer konu da elektrik konusu. Hasar olan yerlerde elektriği açtığınız zaman bir tarafta arama kurtarma, bir taraftan da enkaz altındakiler var. Kablolar kesilmiş elektriği verdiğinizde hem arama kurtarma yapanları, hem de enkaz altındakilerin hayatını riske edebilirsiniz. Önce enkazı alıp, kopan bağlantı iletim hatlarını birleştirip ondan sonra açmak durumunda kalıyorsunuz, özellikle yıkımın olduğu yerlerde. Dışardan bakıldığında bu bir eleştiri konusu olarak gösteriliyor ama işin gerçekliği arka planı bu. Teknik olarak bu zaruretlerden kaynaklı adım atılıyorken imtina ediliyor. Arama kurtarma faaliyetleri tamamlandıktan sonra gereken adımlar daha hızlı atılacaktır." (İLKHA)
Bu haber toplam 379 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA