• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN ŞAHİN 2 YILLIK FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI
04 Nisan 2021 Pazar 11:47

BAŞKAN ŞAHİN 2 YILLIK FAALİYET RAPORUNU AÇIKLADI

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, 2 yıldır Midyat'ta yaptığı icraatları düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

İHALELERİMİZİ ŞEFFAF BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İLE GERÇEKLEŞTİRDİK

Göreve başladığımız günden beri yapılan bütün ihalelerimizi şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkesiyle Açık ihale yöntemiyle gerçekleştirdik. Ayrıca 2020 yılında Belediyemizde ilk defa kullanılan Elektronik ihale yöntemiyle ihalelerimizi gerçekleştirdik.

1- Belediye Hizmet Kampüsü

Makina ve ikmal müdürlüğümüz yıllık 100.000 TL (Yüzbin Türk Lirası) kira karşılığı bir alanda bulunmaktaydı. Göreve başladığımız ilk günlerde atıl durumda bulunan 85.000 m2’lik araziyi değerlendirerek Hizmet Kampüsünün yapımına başladık. Yapımı tamamlanan hizmet kampüsünde Makina ikmal müdürlüğüne bağlı birimlerin yanı sıra, 20.000 m2 alanda içerisinde sera, 1 açık yastık alanı, 2 kısım gölgelikli yastık alanı, idari bina ve fidan alanı bulunan Fidan Üretim merkezi, 18.600 m2 idari bina ve kademe atölyesi, Araç parkuru için ayrılan 2.092 m2 kapalı alan, 21.200 m2 depolama alanı ile birlikte toplamda 59.800 m2 arazi ve içerisinde 2.482 m2 kapalı alan ile hizmet veriyor.  Hizmet kampüsü içerisine, Belediye dışında dağınık olan ve kirada bulunan bütün birimler taşındı.

KAPALI ALANLAR :

İdari bina taban alanı 600 m2

Yemekhane 314, mutfak, bulaşıkhane , soğuk hava depoları, giyinme ve soyunma odaları yıkanma odaları, WCler  olmak üzere alt kat toplam 600 m2

Üst katta ise 1 adet çay ocağı olmak üzere 13 idari ofis 3 erkek 3 bayan ve 2 engelli WC si olmak üzere üst kat 600 m2 Toplamda 1200 m2 kapalı alan

Makine ikmal binası

800 m2 kapalı atölye alanı

140 m2 içersinde yönetim binası depo giyinme soyunma odası duş wc ve işçi oturma salonu olmak üzere idari bina Toplamda 940 m2

Genel toplam 2140 m2 kapalı alan

2- Midyat Belediyesi Spor Kompleksi

Yapımı sona yaklaşmak üzere olan spor kompleksimiz, çevre il ve ilçelerden farklı spor alanları için ilçemize gelecek sporcuları ağırlayacak. Böylece turizm ilçesi olan Diller ve Dinler Kenti Midyat şehrimizin, spor turizmi konusunda da canlanmasına katkı sağlayacak.

47.000 M2 Alana sahip tesisimizde Yarı Olimpik Açık ve Kapalı Havuz, Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis ve semt sahaları, Paten, kayak pistleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve koşu alanları, Fitness alanları, Spor salonları ve dinlenme alanları yer alacak.

3- İlçemiz Kültür Merkezine Kavuşuyor

İlçemizde daha önce jandarma karakolu ve lojman olarak kullanılan 8.900 m2 araziye  sahip alan Belediyemiz tarafından 5.068 m2 kapalı alana sahip Kültür Merkezine dönüştürülüyor. 1.163 Kişilik çok amaçlı konferans salonu, 110 kişilik sinema salonu, sanat atölyeleri, idari birimler, kafetarya, kütüphane, sergi salonu, yeşil alanlar, lokaller, kapalı ve açık otopark alanları ile ilçemiz Midyat yıllardır özlemini çektiği Çok Amaçlı  Kültür ve Kongre Merkezi yatırımına kavuşuyor. İhalesi yapılan ve kısa bir süre sonra yapımına başlanacak Kültür Merkezi ilçemizdeki ilk Kültür Merkezi olacak.

4- Doğal Gaz Temel Atma Töreni-Doğalgaz Projesi

2020 yılının sonunda 6 mahalle ve 7.100 konuta Doğalgaz verilmesini sağladık.

5- Matiate Yer Altı Şehri Kazısına Başladık

6- Matiate Kazı Ve Restorasyon Evini Hizmete Açtık

7- Tarihi Sokaklarımızı Işıklandırma Çalışmalarını Tamamlayarak Aydınlattık

8- Tarihi Sokaklar, Sanat Sokağına Dönüşüyor !

Şehre renk katan ve dünyanın bir çok başkentinde olduğu gibi kültür turizminde çekim gücü oluşturacağına inanılan kültür ve sanat sokağı, daha önce ıssız, köhne bir sokak görünümündeyken belediyemizin restorasyon, ışıklandırma ve dekoratif çalışmalarının ardından vatandaşların aileleri ile dinlenebileceği, zaman geçirebileceği nezih bir sokak haline dönüştürüldü.

Midyat'a kazandırdığı konaklar ve meşhur taş işlemeciliğiyle adını ölümsüzleştiren merhum Süryani Taş Ustası İbrahim Şabo'nun adının verildiği Kültür ve Sanat Sokağı ilçemize gelen Turistlerin durağı haline geldi.

9- Estel – Midyat Tarihi Sokakları Sağlıklaştırma Projesi

Akçakaya, Işıklar ve Ulu Cami Mahallesinde DİKA işbirliğiyle uygulanan projede 200 yapının restorasyon çalışması yapıldı.  Estel kesiminde 350 metre, Midyat Kesiminde 650 m toplam 1 KM’lik hat boyunca restorasyon çalışması yapıldı. Midyat kesiminde 43 dükkan camekanı, 18 kapalı han kapıları, 1.sınıf meşe keresteden yapılarak tamamlandı. Estel kesiminde 61 kapalı han kapısı dövme demir kolonlar çakılarak, 1.sınıf meşe keresteden  yapılarak tamamlandı.

Projenin 2.Etap çalışması belediyemizin öz kaynakları ile tarihi sit alanları içerisinde bulunan Akçakaya, Işıklar ve Ulu Cami Mahallesinde devam etmektedir.

10- Kuyumcular Çarşısını Beton Binalardan Arındırdık.

11- Beyaz Masa

Vatandaşlarımıza daha iyi  hizmet vermek, vatandaşlarımızdan gelen talep, öneri ve şikayetlere anlık çözüm bulmak amacıyla Beyaz Masa hizmete açılmıştır. 444 56 28 Alo beyaz masa hattı, web sitesi, sosyal medya, telefon ve whatsApp hattı üzerinden iletişim merkezimize ulaşan toplam 68.000 talep değerlendirmeye alınmıştır.

12- Vatandaşlarımızın Belediye Giriş- Çıkışlarını Zorlaştıran Demir Bariyer Ve Turnikeleri Kaldırdık

13 - Makam Araçlarını Evlenecek Çiftlerimize Tahsis Ettik

14 - Belediye Başkanı Maaşı Engelli Öğrencimize Burs Oldu

Belediye başkanı maaşı engelli öğrencilerimizin eğitimleri için umut oluyor. Her ay 130 kız ve erkek öğrencimize burs olarak ödeniyor.

15 - Midyat’lı Kadınlarımıza Mikro Kredi İmkanı – Abdülkadir Aksu Mikro Kredi Şubesini Hizmete Açtık

16- Midyat’ın İlk Kent Konseyini Kurduk

17- Midyat 2.Uluslararası Kültür Ve Sanat Festivali

18- Midyat Sosyal Yaşam Evleri

İlçemizde, daha önce hiçbir hizmet verilmeyen Akçakaya Mahallesine ve Yeni mahalleye sosyal yaşam evleri kazandırılmasını sağladık.

19- Midyat İçme Suyu Altyapı Çalışması (Beyazsu 2.İsale Hattı)

20 - Midyat Kadın ve Aile Merkezi (MİKAM) Kuruldu

21 - Midyat Belediyesi Mesleki Edinme Merkezi (MİDMEK) kuruldu

22- Karayolları Bakım Evi Millet Bahçesi, Kültür Merkezi ve Yeraltı Otopark Projesi

İlçemizde Karayolları 9.Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren 27.000 m2 alanlık Karayolları Şefliği arazisi bakanlık nezdinde yaptığımız girişimler sonucu Belediyemize tahsisi sağlanarak içerisinde çok amaçlı kültür merkezi,  spor alanları, sanat atölyeleri, çocuk oyun alanları, yer altı otopark, cep sineması, kütüphane, telkâri atölyesi ve sergi alanı, Midyat taşı atölyesi ve sergi alanı, resim atölyesi ve sergi alanı, müzik atölyesi, dikiş, nakış, boyama, atölyeleri ve sergi salonları, seyir cafe, kent meydanı, kafeterya, eğitim sınıfları ve millet bahçesinin bulunduğu projenin çalışmalarına başlandı.

23 - Acırlı Mahallesi Karayolları Bakım Evi

Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet bulvarı üzerinde bulunan Karayolları 9.Bölge Müdürlüğüne ait bakım evi olarak kullanılan alanın şehir içinde kalması ve belediyemize devir edilmesi nedeniyle, burada bulunan bina ve müştemilatı Acırlı Mahallemize taşıyoruz. Ayrıca 92.000 m2  bu alana sahip arsa içerisinde bir misafirhane inşa ediyoruz.

24- Mardin – Midyat Karayolu Duble Yola Dönüştürülüyor

25- Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi kuruldu.

26- Çevreyolu Eksik Kaldırımlar

27- Midyat Adliye Binası

28- Midyat Polis Evi

29- Midyat Organize Sanayi Bölgesi

30- Midyat Devlet Konuk Evi’nin Belediyemize Kazandırılması

31- Organik Köy Pazarını Hizmete Açtık

32- Semt Pazarları

İlçemizin ihtiyaç duyulan mahallelerine semt pazarı kurularak, mevcut olan  semt pazarı sayısı 2’den 5 ‘e çıkarıldı. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirilecek kapalı semt pazarı projemiz tamamlanmış olup, ihale süreci sona erdikten sonra, hizmet vermeye başlayacaktır.

33- Yoğun talep üzerine İlçemiz Midyat Kesimine Yeni Bir Sağlık Kabini Kazandırdık

34- Yoğun talep üzerine İlçemiz Midyat Kesimine Yeni Bir Sağlık Kabini Kazandırdık

35- İlçemizde 20-30 yıldır hizmet görmeyen mahallerimizde  Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalara başladık

36- Midyat’ta Üst Yapı Çalışmaları Hız Kazandı

Görevi devraldığımız ilk günden beri üst yapı çalışmalarına ara vermeden tamamladık.

Toplam Sathi Kaplama 32.000 metre

Toplam Sıcak Asfalt 18.000 metre

Toplam Sıcak Asfalt Yama 97.000 metre

Toplam Parke 82.000 m2

Toplam Parke Onarımı 55.000 m2

Toplam Duvar Yapımı 5.127 m2

Toplam 157 km üstyapı ve 5127 m2 duvar yapımı

37- İlçemizde Bulunan Mahallelere Yol Yapımı Ve Asfalt Çalışmaları Yapıldı

İlçemizde bulunan merkez mahallelerde 14 km ‘lik mekanik malzeme ve asfalt çalışması yapıldı.  Bu kapsamda 2020 yılı itibariyle Sanayi Mahallesi  Şehir Yolu Mezarlığı, Yolbaşı Mahallesi Ara Ulaşım Yolu, Eğlence mahallesi yolu, Gülgöze mahallesinde bulunan 3 dine mensup (Müslüman, Hristiyan, Ezidi) mezarlık yolu,   Doğançay-Yenice, Yenice-Oyuklu, Oyuklu-Gülgöze, Gülgöze – Midyat arası toplam 30 km sathi asfalt kaplama  çalışması yapıldı. Yunusemre mahallesi,Bahçelievler ve Gölcük mahallerimiz de 50.000 m2 sıcak asfalt çalışması yapıldı.

38- Kırsal Mahallelerimizde Çalışmalar Yapıldı

İlçemizde bulunan Kırsal mahallelerimizde parke yol, yeni yol çalışmaları, asfalt yol çalışmaları, asfalt yama çalışmaları, kanalizasyon ve altyapı çalışmaları, çöp ve gübre temizliği, tarımsal arazi yollarının genişletilmesi, onarılması, okul, ibadethane, mezarlık ve taziye evleri duvar çalışmaları yapıldı

39- Acil Altyapı Ve Kanalizasyon Çalışmalarını Gerçekleştirdik

40- İlçemize Yeni Park Ve Yeşil Alan Kazandırdık

İlçemizin farklı mahallelerinde, Veysel inci parkı, Hacı Hayrettin Arslan Parkı, Düzgeçit Parkı, Barış Manço Parkı, Sağlık Parkı, Toki Parkı ve Emin Selimoğlu parklarını hizmete açtık. Mevcutta bulunan Cevat Paşa Barış ve Kardeşlik Parkı , Mahmut Pak Parkı, Felemez Aslan Parkı, Söğütlü Parkı, Şenköy Parkı ve Düzoba parklarının ise eksikliklerini gidererek yeniden hizmete sunduk.

Ayrıca, toplam 27 adet parkın eksiklikleri giderilerek bakımları yapıldı. 7 adet çocuk oyun grubu montajı yapıldı. 3 parkın etrafı toplam 484 m2 panel çit ile kapatıldı.

41- Mezarlıklarımızın Bakım Ve Onarım Çalışmalarını Yaptık

42- Yeşil Bir Midyat İçin Ağaçlandırma Ve Orman Çalışmaları Yaptık

43- Midyat Belediyesi Otopark İşletmesini Hizmete Sunduk

44- Şehitlerimizin Adlarını Yaşatıyoruz

45- Bebeklerin Gelişimi İçin Gıda Takviyesi Ve Mama Dağıtımı Yapıldı

46- Sosyal Yardım Birimimiz İhtiyaç Sahibi Vatandaşlarımıza Destek Oluyor

47- Gıda Yardım Kolileri İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırıldı

48 -Yardıma Muhtaç Ailelerimize 4.250 Yardım Çeki Dağıttık

49- Ramazan Ayı Boyunca İftar Çadırı Kurduk – Sıcak Yemek Dağıtımı Yaptık

2019 yılında Midyat kaymakamlığımız ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde her gün 1500 vatandaşımızın faydalandığı iftar çadırını kurduk. 2020 Ramazan ayı boyunca pandemi nedeniyle iftar çadırı kurulamadığından, günlük 1.100 vatandaşımızın evine kadar sıcak yemeği ulaştırdık.

50- Engelli Vatandaşlarımıza Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

51- Engelli Vatandaşlarımızın Kullanımına Sunulmak Üzere Bina Tahsis Edildi

52- Yatalak Hastalara Ücretsiz Yatak Teslim Ettik

53- Ramazan Bayramında 72 Mahallede Çocuklarımıza Şeker Dağıtımı Gerçekleştirdik

54- Modern Ve Hijyenik Kesim Yapan Midyat Mezbahanesini Hizmete Açtık.

55- Organik ve Otantik Satış Stantları Yol Kenarındaki Yerlerini Aldı

56- Midyat Belediyesi Sağlık Kabininde Görev Yapan Ekiplerimiz İle Hastalarımıza Evde Sağlık Hizmeti Verilmesini Sağladık

Belediyemiz bünyesinde hizmet veren sağlık kabini görevlilerimiz evde bakıma muhtaç ve tedavi için hastaneye gidemeyen ortalama aylık 450 hastamıza evde bakım hizmeti vermektedir. Aynı zamanda sağlık kabinimizde ayakta tedavi için gelen aylık 350 -400 vatandaşımıza sağlık hizmeti verilmektedir.

57- Evde Bakım Hizmetleri

Evde bakıma muhtaç vatandaşlarımızın kuaför, alışveriş ve kişisel bakım ihtiyaçlarını karşıladık. 2020 yılı içerisinde toplam 525 vatandaşımızın ihtiyaçlarını giderdik.

58- Yakınları Vefat Eden Taziye Sahiplerinin Yemek İhtiyaçlarını Karşıladık

59- Sosyal Marketimiz İhtiyaç Sahibi Vatandaşlarımızın Giyim İhtiyaçlarının Karşılanması İçin Hizmet Veriyor

Belediyemiz, bünyesinde hizmet veren sosyal marketimiz vasıtasıyla her ay ortalama 300 ihtiyaç sahibi ailemize giyim yardımında bulundu

60- İhtiyaç Sahiplerinin Ev Onarımları Yapılarak, Eksik Eşyaları Tamamlandı

İlçemizde evi onarılması gereken ihtiyaç sahiplerimizin kabul edilen başvuruları  teknik ekiplerimizce tespit edildikten sonra, onarılıp eksik eşyaları tamamlandı. Bu kapsamda merkez ve kırsal mahallelerimizde toplam 70 ev belediyemiz tarafından onarılmıştır.

61- Okullarımızı Eğitim – Öğretime hazırladık

62- Üniversite Öğrencilerimize Okul Yardımı

Her yıl ilçemiz dışında eğitim gören 400 üniversite öğrencimize eğitim yardımında bulunduk. 

63- Başarılı Öğrencilerimizi Ödüllendirdik

64- Hasta Nakil Aracımızı Hizmete Sunduk

65- Belediyemize Sokak Hayvanları Toplama Aracı Kazandırılarak Sokak Hayvanlarının Rehabilite Edilmesini Sağlıyoruz

Bu kapsamda vatandaşlarımıza saldırma tehlikesi olan 300 hayvan toplanarak rehabilitasyon merkezine ulaştırıldı.

66- Sokaktaki dostlarımız için endişelenmeyin onlar bizlere emanet !

“ Sokaktaki dostlarımız için endişelenmeyin onlar bizlere emanet “ sloganıyla ilçemizin uygun yerlerine sokakta hayvan dostlarımızın faydalanabileceği toplam 240 Adet Mama ve Su standı kurduk.

67- Sokak Hayvanlarımız Artık Üşümüyor !

Soğuk kış aylarında olumsuz hava şartlarından dolayı üşümeye maruz kalan sokak hayvanlarının barınabileceği, 125 Adet Kedi , Köpek ve Kuş evlerini şehrimizin uygun yerlerine monte ettik.

68- Salgın Hastalıklarla Mücadelede Örnek Olduk

Bu kapsamda, halkımızı bilinçlendirme, maske, eldiven, kolonya, hijyen paketi dağıtımı, dezenfektan istasyonları kurulması, market, Pazar ve alışveriş merkezilerin denetimi ve dezenfekte edilmesi, broşür, afiş ve bilinçlendirme çalışmaları, sokağa çıkma yasaklarında “Midyat Belediyesi Evde Kal Ekibi” sosyal izolasyonda bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi, cadde ve sokaklar yıkanarak dezenfekte çalışmaları yapıldı. 4 farklı dilde kamu spotu hazırlayarak ülke genelinde farkındalık yarattık. 2020 Yılı boyunca toplam 725.555,44 TÜRK LİRASI tutarında hijyen malzemesi dağıtımını gerçekleştirdik.

69- Temiz Çevre İçin İlçemize 1420 Adet Çöp Konteynırı Kazandırdık

70- Midyat Belediyesi Sıfır Atık Projesi

Oluşturduğumuz “Sıfır Atık” toplama noktaları ile kağıt-karton ambalaj, plastik ambalaj, cam ambalaj ve metal ambalaj başta olmak üzere toplamda 350 ton atık geri dönüşüm amacı ile geri kazandırılmıştır.

71- Afetlerde 7/24 Kesintisiz Belediyeciliği Esas Kıldık

72- Belediyemizin Araç Filosuna Çok Amaçlı Arazöz Kazandırdık.

73- Belediyemizin Araç Filosuna Semi Treyler Kazandırdık

74- Belediyemizin Araç Filosuna 2 Adet Çift Kabinli Kamyonet Kazandırdık

75- Belediyemizin Araç Filosuna 2  Adet Minibüs Kazandırdık.

76- Metruk Binaları Yıkıyoruz

77- Şehir Aydınlatması

78- Zabıta Motorize Ekibi Kuruldu

79- Midyat Belediyesi Turizm Ofisi

80- İlçemizi Fuarlarda Tanıttık

81- Belediyemize Ait Müze Ve Tarihi Yerlerinin Resmi Tatil Ve Bayram Günlerinde Ücretsiz Hizmete Sunulması

82- İlçemize Gelen Turist Sayısını Artırdık

120.000 Nüfuslu Kadim Şehir diller ve dinler Kenti MİDYAT ilçemiz, hızla gelişen tarihi ve turistik bir ilçedir. İlçemizi ortama yıllık 2.000.000 (İki Milyon) yerli ve yabancı turist ziyaret etmektedir. Bu sayıyı artırmak için projelerimiz devam etmektedir. Bu rakamlar basında da yer almıştır.

83- Midyat Belediyesi Proje Ofisi

84- Midyat Belediyesi Ar-Ge Müdürlüğü Kuruldu

85- Midyat Belediyesi Yaz Okulları

86- Öğrenci ve Sporcu Gezileri

87- Midyat Belediyesi Bisiklet Spor Kulübü

88- Geleneksel Muhtar Toplantıları

89- Belediye Polis İşbirliği

İlçemize gelen turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği turizm lokasyonlarına yürüme mesafesinde olan Cevatpaşa Barış ve Kardeşlik Parkında, Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile yaptığımız, Midyat Yunus Polis Ekibi ve Turizm Polisi Büroları tahsisini sağladık.

90- İlçemiz Midyat kesimine Sosyal Market Kurularak “ İhtiyacın Varsa Al, İhtiyacın Yoksa As” kampanyası başlatılarak ihtiyaç sahibi Vatandaşlarımızın Giyim İhtiyaçlarının Karşılanması İçin Hizmet Veriyor.

91- Midyat Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi

a9a69d6c-674c-4c51-a9fa-9e7bcd543dae.jpg

3885cd82-f703-472a-b883-04d0c0b183bd.jpg

 

Bu haber toplam 707 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA