• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanda yeni açılan okula Gazze Şehitleri İlkokulu adı verildi
05 Ağustos 2024 Pazartesi 10:05

Batman'da yeni açılan okula "Gazze Şehitleri İlkokulu" adı verildi

Batman Tilmerç Mahallesi'nde yeni açılan bir okula "Gazze Şehitleri İlkokulu" adının verilmesi sevinçle karşılandı.
Batman Tilmerç Mahallesi'nde yeni açılan bir okula "Gazze Şehitleri İlkokulu" adının verilmesi sevinçle karşılandı.
 
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, HAMAS Lideri Şehit İsmail Heniyye'nin küresel eylem çağrısında bulunduğu 3 Ağustos gününde yeni açılan okula 'Gazze Şehitleri İlkokulu' adının verilmesinin 3 Ağustos'un ruhuna ayrı bir anlam kazandırdığını söyledi.
 
Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'de insanlık tarihinin en korkunç soykırımını gerçekleştirdiğini belirten Önlü, siyonistlerin şu ana kadar 40 bin Müslümanı alçakça katlettiğini, 100 binden fazla Müslümanı da yaraladığını aktardı.
 
"Küresel zalimler Gazze'de programlı bir soykırım uyguluyor"
 
Gazze şeridinde tek bir şehir ve mahallenin ayakta kalmadığını, insanların sığınabilecekleri tek bir güvenli noktanın bile olmadığını ifade eden Önlü, "Gazze’de daracık bir alana hapsedilmiş üç milyon insan bütün insanlığın sessiz bakışları arasında yaşanan soykırımda çaresizce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Küresel zalimler bir araya gelmiş Gazze’de planlı programlı bir soykırım uyguluyor. Kundaktaki bebekleri, sokaktaki çocukları, camide ibadet edenleri, un kuyruğundaki aç insanları öldürüyorlar. Meleklerin lanet okuduğu, şeytanların hayranlıkla izlediği bu alçakça, namussuzca vahşet karşısında BM çaresiz, BMGK ikiyüzlü, uluslararası toplum sessiz." dedi.
 
"Okula Gazze isminin verilmesi anlam ifade ediyor"
 
Açıklamasının devamında Önlü, "Şehid Heniye şehadetinden kısa bir süre önce tüm dünyaya seslenerek 3 Ağustos günü Filistin ve Gazze için eylemler yapmasını istemişti. Batman Valiliği ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün almış oldukları bir kararla Batman Tilmerç Mahallesi'nde yeni açılan bir okula Gazze Şehitleri İlkokulu adının verilmesi 3 Ağustos'un ruhuna ayrı bir anlam kazandırmıştır. Batman Valisi Ekrem Canalp ile Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’a şükranlarımızı sunuyoruz. Çanakkale Şehitliklerinde mezar taşlarında yazılan Gazze Şehitlerimiz gibi şehrimizde de isimleri bir okulda ilelebet yaşayacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA