• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Boğulma vakalarının önüne geçmek için Yüzme bilmeyen kalmasın projesi ile çocuklara yüzme eğitimi veriliyor
12 Ağustos 2024 Pazartesi 11:32

Boğulma vakalarının önüne geçmek için "Yüzme bilmeyen kalmasın" projesi ile çocuklara yüzme eğitimi veriliyor

Gençlik Spor Bakanlığının boğulma vakalarını önlemek ve yüzme bilmeyen çocuklar için "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" sloganıyla başlattığı proje kapsamında, Cizreli çocuklar yaz tatilini eğlenerek, yüzme öğrenerek geçiriyor.
Gençlik Spor Bakanlığının boğulma vakalarını önlemek ve yüzme bilmeyen çocuklar için "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" sloganıyla başlattığı proje kapsamında, Cizreli çocuklar yaz tatilini eğlenerek, yüzme öğrenerek geçiriyor.
 
Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaz aylarında yaşanan boğulma vakalarını önlemek, çocukların güvenli bir şekilde yüzerek serinlemesi amacıyla yüzme kursları açıldı.
 
İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, hava sıcaklığının yüksek olduğu ilçede, yüzme kursları açtı. Yarı olimpik yüzme havuzu ve portatif kurulan havuzlarda başlatılan yüzme kursu ile yıl içinde 6 bin çocuk yüzme öğrenerek, güvenli bir şekilde serinlemenin keyfini çıkaracak.
 
 
Cizre’de özellikle nehir ve göletlerde yaşanabilecek boğulma vakalarına karşı yüzme kursu açtıklarını belirten yüzme eğitmeni Ahmet Pözüt, açılan kurslarla yüzme bilmeyen çocuk kalmayacağını söyledi.
 
"Hedefimiz şuan için 6 bin çocuğa yüzme öğretmek"
 
 
 
Bölgede boğulma vakalarının oldukça yüksek olduğunu belirten Pözüt, "Malumunuz yaz ayları geldi,  bu aylarda da genelde boğulma vakaları yaşanmaktadır. Bölgemizde yaz aylarında sıcaklık farklarının yüksek olmasından dolayı insanlarımız serinlemek amacıyla gölet ve nehir kenarlarında suya girmekte, bu da ciddi tehlike oluşturmaktadır. Boğulma vakalarının önüne geçmek için Gençlik Spor Bakanlığına bağlı "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi ile çocukların su yüzeyinde kalabilmesi için gerekli teknikleri öğretiyoruz. Bu bağlamda her yıl yaklaşık 6 bine yakın öğrencimize yüzme eğitimi veriyoruz. Bu yıl da eğitimlerimize başlamış bulunmaktayız, hedefimiz şuan için 6 bin çocuğa yüzme öğretmektir. Şimdiye kadar 4500 çocuğumuza yüzme öğrettik.  Bu konuda velilerimiz 7-13 yaş aralığındaki çocuklarını gençlik spor müdürlüklerinde açılan yüzme kurslarına kayıtlarını yaptırabilirler. " diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA