• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜ İle Orta Doğu Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı
12 Ağustos 2024 Pazartesi 11:22

BÜ İle Orta Doğu Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök tarafından Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) iş birliği protokolü imzalandı.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök tarafından Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) iş birliği protokolü imzalandı.
 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde imzalanan Teknokent iş birliği protokolü kapsamında Batman Üniversitesi Teknokent’inin kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi, girişimciliğin teşvik edilerek yeni şirketlerin kurulması ve Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren mevcut şirketlerin büyümesinin sağlanması amaçlanıyor.
 
Protokolde; Batman Üniversitesi Teknokent’inin geliştirilmesine ve desteklenmesine katkı sağlanacağı, Ar-Ge ve teknoloji şirketleri ve girişimcilerine ofis kiralanması ve bu şirketlerin iş süreçlerinin takibinin yapılması, Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları ile ilişkiler kapsamında tecrübe ve bilgi birikimi aktarımına yönelik iş birliği maddeleri yar alıyor.  
 
Batman Üniversitesi Teknokent ile Orta Doğu Teknokent arasında ortak adımların atılmasına yönelik olarak çeşitli disiplinlerde girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, üniversite sanayi iş birliğinin sağlanması için ortam sunulması ve bu doğrultuda akademisyenlere, girişimcilere, şirketlere ve çalışanlara uluslararası platformlarda rekabet ortamı sağlanması için çeşitli çalışmalar yürütüleceği kaydedildi.
 
İş birliği protokolünün imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Batman Üniversitesi Rektörü Demir, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Batman Üniversitesi Teknokent İle ODTÜ Teknokent İş Birliği Protokolü kapsamında ülkemizin ve Batman’ın Ar-Ge ve Ür-Ge potansiyeline ve teknoloji üretebilme yeteneğine katkı sağlama, akademik personelin yapmış oldukları bilimsel çalışmaların ticarileşmesine olanak tanıma, üniversite-sanayi iş birliğini geliştirme ve girişimciliği teşvik etme amacıyla imzaladığımız iş birliği protokolünün öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Teknokent’inin deneyimlerinden Batman Üniversitesi Teknokent’inin çok istifade edeceğine inanıyorum."
 
"Teknokent’imiz bilgiyle cazibe merkezi haline gelecektir"
 
Demir, "Bu çerçevede Batman Üniversitesi ve Batman’daki potansiyelin geliştirilmesine verdikleri destek için Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır ve iş birliği protokolüne baştan beri gösterdiği ilgiden ötürü Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’e teşekkürlerimi sunuyorum. Teknokent’imiz önümüzdeki süreçte altyapı ve akademik bilgiyle cazibe merkezi haline gelecektir." ifadelerini kullandı.
 
"Batman Üniversitesi Teknokent’ine her türlü katkıyı vermeye hazırız"
 
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Mustafa Verşan Kök ise, iş birliği protokolü hakkındaki konuşmasında şu ifdelerde bulundu: "Türkiye’nin ilk teknoparkı olan ODTÜ Teknokent’in amacı, ülkemizin uluslararası arenada rekabet gücünü artıracak teknolojileri geliştiren ve üreten firmalara, araştırmacılara ve akademisyenlere çağdaş alt ve üst yapı olanakları sunmaktır. ODTÜ Teknokent, gerçekleştirdiği üniversite-sanayi iş birliğini artırmaya yönelik etkinlikleriyle taraflar arasında sinerji doğmasına katkı sağlama arayışındadır. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Teknokent olarak Batman Üniversitesi Teknokent’ine her türlü katkıyı vermeye, aramızda deneyim paylaşımına ve bilgi alışverişine hazırız, protokolün etkin ve verimli olarak işletilmesi için çalışacağız"
 
İş birliği protokolünün imzalanmasının ardından Batman Üniversitesi Rektörü Demir tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörü Kök’e Batman Üniversitesi Yayını olan Dün Bugün Yarın Batman kitabı takdim edildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA