• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çin, Covid-19a karşı sıfır vaka politikasına devam kararı aldı
07 Kasım 2022 Pazartesi 07:45

Çin, Covid-19'a karşı "sıfır vaka politikası"na devam kararı aldı

Çin, Covid-19 ile mücadelede izlenen "sıfır vaka" politikasının, halkın günlük hayatında yol açtığı zorluklar ve ekonomik kayıplara rağmen sürdürüleceğini açıkladı.
Çin, Covid-19 ile mücadelede izlenen "sıfır vaka" politikasının, halkın günlük hayatında yol açtığı zorluklar ve ekonomik kayıplara rağmen sürdürüleceğini açıkladı.
 
Ulusal Hastalık Önleme ve Kontrol İdaresi yetkilisi Hu Şiang, solunum yolu hastalıklarında artış görülen kış aylarında tüm dünyada yeni salgın dalgasının beklendiğini belirterek "Dinamik sıfır-Covid politikasına bağlı kalarak virüsteki değişimlere göre kontrol tedbirlerini geliştirerek sürdüreceğiz." dedi.
 
Ülke genelinde salgın durumunun genel olarak istikrarlı seyrettiğini, bölgesel salgınların aşamalı olarak kontrol altına alındığını söyleyen Hu, "Pratikteki sonuçlar, kontrol stratejimizin ve uyguladığımız tedbirlerin en doğru, en az maliyetli ve en etkin yöntem olduğunu kanıtlıyor." açıklamasını yaptı.
 
Bunun yanı sıra yetkililer, kamuoyundaki şikayetlere ve endişelere karşılık olarak uygulamada bazı düzeltmelere gidileceğini ifade etti.
 
İdare yetkilisi Tuo Cia, yerel otoritelerin, salgın kontrol tedbirlerini amacı dışında kullanmasına, salgınlara karşı basit ve toptancı uygulamalara, ayrım gözetmeyen karantina politikaları ve seyahat kısıtlamalarına gitmesini önlemek üzere denetim sistemi getireceklerini belirtti.
 
Çin'de katı salgın kontrol tedbirlerinin neden olduğu sıkıntılar, kamuoyunda eleştirilere yol açıyor.
 
Karantina altına alınan bölgelerde gıda, ihtiyaç maddeleri ve sağlık bakımına erişimde yaşanılan sıkıntılar tepki oluşturuyor. (İLKHA)
Bu haber toplam 159 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA