• Mardin35 °C
  • Diyarbakır35 °C
  • Batman36 °C
  • Şırnak34 °C
  • İstanbul29 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizrede 142 Hafız ve Hafize için belge takdim töreni düzenlendi
15 Temmuz 2024 Pazartesi 10:33

Cizre'de 142 Hafız ve Hafize için belge takdim töreni düzenlendi

Şırnak Cizre'de hafızlık eğitimlerini tamamlayan 142 Hafız ve Hafize için hafızlık belge takdim töreni düzenlendi.
Şırnak Cizre'de hafızlık eğitimlerini tamamlayan 142 Hafız ve Hafize için hafızlık belge takdim töreni düzenlendi.
 
Cizre Kaymakamlığı ve Cizre ilçe müftülüğünce Cizre ilçesinde bulunan yatılı Kur'an kurslarında öğrenim gören ve hafızlığını tamamlayan 142 öğrenci için hafızlık belge takdim programı düzenlendi.
 
Hafız ve Hafizeler için kapalı bir salonda, İl Müftüsü Ahmet Dilek, Cizre Kaymakamı Nazlı Demir,  ilçe müftüsü Süleyman Baran, STK temsilcileri, hafızların aileleri ve Cizre halkının katılımıyla görkemli bir merasim gerçekleştirildi.
 
Yapılan törende öğrenciler Filistin'de yapılan katliamı unutmayarak şiirler okudu.
 
Yapılan konuşmaların ardından hafızlık kurslarından mezun olan Hafız ve Hafizelere diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.
 
"Ne mutlu siz anne ve babalara ki böyle hafız olmuş evlatlara sahip oldunuz"
 
Cizre Kaymakamı Nazlı Demir
 
Programda konuşma yapan Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, böyle güzel manevi bir ortamda olmaktan şeref duyduğunu belirtti.
 
Filistinde yaşanan katliamı unutmadıkalrını söyleyen Demir, "Bugün bu sıcağa rağmen hafız öğrencilerimizin belgelerini takdim etmek için bir araya geldik. Ne mutlu siz anne ve babalara ki böyle hafız olmuş evlatlara sahip oldunuz. Ne mutlu bizim kıymetli hocalarımıza ki öğrencileri hafız oldu. İnşallah öğrencilerimiz, 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir' müjdesine nail olacak. Çok büyük bir şeref ve çok meşakkatli bir yol. Öğrencilerimiz pırıl pırıl ve gencecik. Öğrencilerimizin hayır dualarıyla, milletimiz, ümmetimiz daha güçlü noktalara gelecek. Bugün burada özellikle anmak istiyorum. Malumunuz aylardır Filistin'de din kardeşlerimiz israilin zulmü altındalar. Bizler devlet olarak, millet olarak dualarımızla, yaptığımız protestolarla, tepkilerle Filistin'in yanında olmaya ve o zulmü engellemeye çalışıyoruz. Dualarımız Filistin'le. Orada şehadete eren tüm din kardeşlerimize yüze Allah'tan rahmet diliyoruz. Rabbim israili kahru perişan eylesin." ifadelerini kullandı.
 
"Cizre'de Kur'an kurslarımıza 1500'den fazla öğrencimiz eğitim almaktadır"
 
Cizre Müftüsü Süleyman Baran
 
Program hakkında bilgi veren Cizre Müftüsü Süleyman Baran, "Bugün Cizre'miz için gerçekten anlamlı ve önemli bir gündür. 142 öğrencimize hafızlık belge takdim töreni düzenledik. Halkımızın yoğun teveccüh gösterdiği bir program oldu. Her yıl düzenli şekilde mezun olan hafızlarımız için böyle programlar yapmayı düşünüyoruz. Hafızlık merasimi programı da düzenleyeceğiz inşallah. İlim ve İrfan'ın yeri olan el Cezeri'nin memleketi olduğu bir yerdir burası. Bu hafızlarımız bu ilim ve irfan yurdunu daha ileriye götürecek ve ilim ehli olan insanlar İnşallah yetişecek buralarda. Şu an Cizre'de Kur'an kurslarımızda 1500'den fazla öğrencimiz eğitim almaktadır. Bu öğrencilerimiz halkımızın destek ve dualarıyla hafızlıklarını yapıyorlar. Biz burada hafız öğretmen, hafız doktor, hafız avukat, hafız savcı, her alanda hafız yetiştirmek umudumuz var. Proje okulumuz olan Ömer Halis Demir İmam Hatip Ortaokulu ile beraber bu programları yapıyoruz. Hafızlarımızın mezuniyeti ile bu hizmetlerimizi daha ileriye taşımak istiyoruz. Allah azze ve celle bu hizmetlerimize destek olan tüm halkımızdan razı olsun inşallah." şeklinde konuştu.
 
Hafızlık belgelerini alan öğrencilerde mutlu olduklarını söyledi.
 
"Allah bize destek olanlardan razı olsun"
 
Feyyaz Mehmet
 
Feyyaz Mehmet, "Hafız olduğum için çok mutluyum. Allah anne ve babamdan, öğretmenlerimden ve bize destek olanlardan razı olsun inşallah. Okulumu bitirdikten sonra hafız bir doktor olmak istiyorum." dedi.
 
"Beni yetiştiren hocalarım gibi hafız yetiştirmek istiyorum"
 
Mehmet Ali Kepenci
 
Mehmet Ali Kepenci, "Çok güzel bir duygu. Allah isteyen herkese nasip etsin. Hayalim gerçekleştiği için mutluyum. Beni yetiştiren hocalarım gibi hafız yetiştirmek istiyorum. Hafız olmak benim hayalimdi, babam da hafız. Aile geleneğimiz olan hafız oldum." İfadelerini kullandı
 
"Annem ve babam bana çok destek oldu"
 
Muhammed Seha Ece
 
Muhammed Seha Ece, "Bir buçuk yıldır hafızlık okuyorum. Bugün belgemi aldım hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Annem ve babam bana çok destek oldu. Onların bana destek olmasından da çok mutluyum." şeklinde duygularını ifade etti. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA