• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizrede Yaz Kuran Kurslarında okuyan çocuklar için final sınavı yapıldı
19 Ağustos 2024 Pazartesi 11:17

Cizre'de Yaz Kuran Kurslarında okuyan çocuklar için final sınavı yapıldı

Her yıl milyonlarca çocuğun koşarak gittiği Yaz Kur'an Kursları 16 Ağustos itibari ile sona erecek. Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 237 Yaz Kur'an Kursunda okuyan öğrenciler için final programı düzenlenerek bilgi sınavı yapıldı.
Her yıl milyonlarca çocuğun koşarak gittiği Yaz Kur'an Kursları 16 Ağustos itibari ile sona erecek. Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 237 Yaz Kur'an Kursunda okuyan öğrenciler için final programı düzenlenerek bilgi sınavı yapıldı.
 
Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, bu yıl 1 Temmuz'da başlayan ve 16 Ağustos'ta sona erecek olan yaz kurslarında çocukların temel dini bilgileri aldığını ve çok faydalı geçtiğini kaydetti.
 
Hazreti Nuh Camii'nde Yaz Kur'an Kurslarında okuyan çocuklara yönelik gerçekleştirilen programda çocuklar yaz dönemi boyunca edindikleri bilgilerle sınava tabi tutuldu.
 
Sınav sonrası Yaz Kur'an Kursları ile ilgili açıklamalarda bulunan Cizre Müftüsü Süleyman Baran, Yaz Kur'an Kursları döneminde 237 kurs ile binlerce öğrenciye eğitim verdiklerini ifade etti.
 
 
Yaz Kur'an Kurslarından sonra da camilerde eğitime devam edeceklerini ifade eden Müftü Baran, "Yaz Kur'an Kurslarımızın son günündeyiz. 237 kursumuzda öğrencilerimizle yoğun bir şekilde çalıştık. Öğrencilerimize değerler eğitimini, itikadı, siyeri, fıkhı ve Kur'an-ı Kerim'i en güzel bir şekilde öğretmeye çalıştık. Kurs döneminde Kur'an-ı Kerim'e geçenler oldu. Proje hafızlık okullarımıza yönlendirdiğimiz öğrencilerimiz oldu. Yaz Kur'an Kurslarında yaptığımız hizmetimiz devam ederek ivme kazanacak. Kurslarımızda çocuklarımıza camiyi, cami adabını ve değerler eğitimini öğretmeye çalıştık. Yaz Kur'an Kurslarından sonra da cami derslerimiz başlayacak ve yıl boyunca devam edecektir. Camilerimizde yıl boyunca devam edecek olan kurslarımıza çocuklarımızı bekliyoruz. Bu manada bizler halkımızın hizmetindeyiz. Camilerimiz her zaman hazırdır. Her camimizde Kur'an-ı Kerim dersleri verilmektedir. Halkımız rahatlıkla çocuklarını camilerimize getirerek hocalarımıza teslim edip onlara Kur'an-ı Kerim'i ve İslam'ın o güzelliklerini onlardan öğrenme konusunda her zaman hazır olduğumuzu da bildirmek isteriz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA