• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuklar için 4 dilde “evde kal şarkı” yarışması düzenlendi
01 Mayıs 2021 Cumartesi 11:59

Çocuklar için 4 dilde “evde kal şarkı” yarışması düzenlendi

Mardin'in Midyat ilçesinde, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitim-öğretime ara verilmesi nedeniyle evde kalan çocuklar için "4 Dilde Evde Kal Şarkı Yarışması" düzenlendi.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'in talimatıyla çocukların hayatlarına renk katmak, pandemiden dolayı dışarıya çıkamayan çocukların evde boş zamanlarını değerlendirerek eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak ve sanatsal yönlerini geliştirmelerine fırsat vermek amacıyla Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice dillerinde şarkı yarışması düzenlendi.

Salgından korunmak adına halk sağlığı uzmanlarının uyarılarını dikkate alarak evde izole olan çocukların moral ve motivasyonunu yüksek tutmanın yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetlerine devam edebilmeleri için ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklar arasında düzenlenen şarkı yarışması sonuçlandı. Evde videoya çektikleri kliplerle seslendirdikleri şarkılarla yarışmaya katılan 250 çocuk arasında jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ilk 3'e giren çocuklara, belediye hizmet binasında düzenlenen törenle Belediye Başkanı Veysi Şahin tarafında ödülleri dağıtıldı. Seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yarışmada 1'inci olan Süleyman Efe Ayaz'a 5 bin lira, 2'inci olan Zana Nur Çiçek'e 3 bin lira ve 3'üncü olan Dilan Doğan'a da 2 bin lira para ödülü verildi. Başkan Şahin, jüri üyelerine de plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti. Ödüllerin verilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından çocuklar çeşitli şarkılar seslendirdiler.

Düzenledikleri yarışma ile ilgili açıklama yapan Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, yarışmada çok güzel eserlerin ortaya çıktığını belirterek, katılımcıları tebrik etti. Başkan Şahin, "Geleceğimizin mimarı çocuklarımız bizim için çok değerli. Ne yazık ki pandemi döneminde çok fazla etkilendiler. Eğitimlerine uzaktan devam etmek, arkadaşlarından uzak kalmak durumunda kaldılar. Biz Midyat Belediyesi olarak çocuklarımız için güzel bir etkinlik yapmak maksadıyla 4 dilde şarkı yarışması düzenledik. Hem eğlenmelerini sağladık hem de dereceye girenleri ödüllendirdik. İnşallah korona virüs salgını en kısa zamanda biter, çocuklarımız tarihi sokaklarda şarkılar söyleyerek çocukluk heyecanını doyasıya yeniden yaşarlar." dedi.

Yarışmada birinci olan Süleyman Efe Ayaz, "Yarışmanın düzenleneceğini duyduğumda çok heyecanlandım ve yarışmaya katılmaya karar verdim. Söylediğim şarkı birinci seçildi, çok mutlu oldum. Pandemiden dolayı okula gidemiyoruz, dışarı çıkamıyoruz ve sürekli evdeyiz. Bu yarışma bizler için büyük moral oldu. Pandemi süresince çocukların eğlenebileceği böyle güzel etkinliklerin yapılmasını istiyoruz. Belediye Başkanımıza da bu yarışmayı düzenlediği için teşekkür ediyorum." dedi.

2-070.jpg

Bu haber toplam 341 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA