• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitliste toplu açılışlara katıldı
26 Ağustos 2024 Pazartesi 09:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bitlis'te toplu açılışlara katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörün karanlık gölgesi, doğu ve güneydoğu illerimizden çekildikçe şehirlerimizin potansiyeli ortaya çıkmaktadır." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörün karanlık gölgesi, doğu ve güneydoğu illerimizden çekildikçe şehirlerimizin potansiyeli ortaya çıkmaktadır." dedi.
 
Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü yıl dönümü etkinliklerine katılmak üzere Bitlis'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bitlis Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni’nde halka hitap etti.
 
Kiler Holding tarafından yapılan Kiler İplik Fabrikası'nın açılışına katılan Erdoğan, eski Türkiye'nin tamamen geride kaldığının altını çizdi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “Günden güne bir gerçeği daha net görebiliyoruz. Terörün karanlık gölgesi, doğu ve güneydoğu illerimizden çekildikçe şehirlerimizin yıllardır atıl kalan potansiyeli de ortaya çıkmaktadır. Turizm ve yatırımlar başta olmak üzere bölge İllerimiz Çok Farklı Bir İvme Yakaladı.” Açıklamasında Bulundu.
 
Erdoğan, "Bir yıllık hasretin ardından tekrar Bitlis'teyiz. Gönüllerimizi buluşturan rabbime sonsuz hamd ediyorum. Samimiyetinize, ahde vefanıza, bugüne kadar gösterdiğiniz teveccühe teşekkür ediyorum. Bir kardeş, öz kardeşine nasıl sahip çıkarsa, sizlerde bize öyle sahip çıktınız. Bizi muhabbetle bağrınıza bastınız." Dedi.
 
Eski Türkiye'nin artık geride kaldığını vurgulayan Erdoğan, "Eski Türkiye artık tamamen geride kalmıştır. İnsanımızı kökeninden, inancından, dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır. Terör sopasıyla siyasetin dizayn edildiği, toplumun hizaya sokulduğu, ülkemize istikamet çizildiği günler geride kalmıştır. Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha geri gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır. Zorlu mücadeleler neticesinde, çok ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımıza, kimsenin elimizde almasına müsaade etmeyiz. Hukuk ve demokrasi içerisinde, anayasal zeminde şehirlerimize hizmet için çalışanlarla herhangi bir sorunumuz yoktur ve olamaz. Ama o eski günleri özleyenlere, çatışmayı, terörü, gerilimi, şiddeti, baskıyı özleyenlere, bizi eski karanlık günlere tekrar çekmek isteyenlere ise, asla eyvallah etmeyiz. Kökü dışarıda olan, yularını Türkiye düşmanlarının tuttuğu provokatörlerin oyunlarına asla gelmeyeceğiz." Diye konuştu.
 
Açılış programı, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı dua ve kurdelenin kesilmesiyle sona erdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA