• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dargeçit Umut Kervanından hayırseverlere kurban çağrısı
03 Haziran 2022 Cuma 10:37

Dargeçit Umut Kervanı'ndan hayırseverlere kurban çağrısı

Mardin Dargeçit Umut Kervanı Temsilcisi Kadri ŞENGÜL, Kurban Bayramı çalışmalarını başlattıklarını belirterek hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.
Dargeçit Umut Kervanı, 2022 kurban organizasyonunu "Kurbanınız Umut Olsun" çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı.
 
Çalışmalar hakkında yazılı açıklama yapan Dargeçit Umut Kervanı Temsilcisi Kadri ŞENGÜL, "Bu yıl yurt içi kurban hisse bedellerinin 2 bin 250 TL, yurt dışı kurban hisse bedellerinin ise Afrika ülkeleri için 75€ (1300 TL), Asya ülkeleri için ise 100€ (1750 TL) olarak belirledik." dedi.
 
Kurbanın hem fert hem de toplum yararı barındıran bir ibadet olduğunun altını çizen ŞENGÜL, "Kurban, müminlerin paylaşarak birbirleriyle yakınlaşmasıdır. Kurban, İslam'ın şiarı, Allah'a bağlılığın sembolü mali bir ibadettir. Allah (Celle Celaluhu) '… Allah'ın kendilerine rızık olarak verdiği (kurbanlık) hayvanlar üzerine belli günlerde (onları kurban ederken) Allah'ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula, fakire de yedirin.' (Hac, 22/28) buyurmuştur. 'Kim imkânı olduğu hâlde kurban kesmezse bizim mescidimize yaklaşmasın.' (İbn Mâce, Edahî, 2) Hadisi Şerifi ise kurban ibadetinin ne kadar önemli olduğuna işaret etmektedir." dedi.
 
Şengül, Umut Kervanı olarak yıllardır mali ibadetlerini yerine getiren hayırseverler ile muhtaç ve yoksullar arasında ibadet bilinciyle köprü vazifesi görerek toplumda kardeşlik, barış, sevgi ve yardımlaşmayı güçlendirecek faaliyetler yürüttüklerini dile getirdi.  
 
"Hayırseverlere yardımcı olmaya hazırız’’
 
Hayırseverlere çağrıda bulunan ŞENGÜL, "Dargeçit Umut Kervanı olarak ibadet bilinciyle her bayram yardımcı olduğumuz gibi bu yıl da hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda, kurbanlıkların temininden hijyenik ortamda kesimine, saklanmasından muhtaç ve ihtiyaç sahiplerine dağıtımına kadar bütün süreçleriyle yardımcı olmaya hazırız. Bu yıl yurtiçi kurban hisse bedellerimiz 2 bin 250 TL'den, yurt dışı kurban hisse bedellerinin ise Afrika ülkeleri için 75€, Asya ülkeleri için ise 100€, Yemen için 150€, Filistin için ise 30€ olarak belirledik. Hayırseverler vekâletlerini, dernek büromuza gelerek bizzat verebilecekleri gibi ödemelerini kurumumuz hesaplarına yatırarak telefon ile de verebilirler." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 359 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA