• Mardin3 °C
  • Diyarbakır5 °C
  • Batman6 °C
  • Şırnak5 °C
  • İstanbul4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Embriyo aşısı ile 13 yıl sonra gelen ‘Umut’
11 Ocak 2018 Perşembe 12:50

Embriyo aşısı ile 13 yıl sonra gelen ‘Umut’

Diyarbakırlı Fırat ve Melahat Gürbüz çifti, embriyo aşısı ile uygulanan tüp bebek tedavisi yöntemi ile 13 yıl sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu...

PDiyarbakırlı Fırat ve Melahat Gürbüz çifti, embriyo aşısı ile uygulanan tüp bebek tedavisi yöntemi ile 13 yıl sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor. Çocuklarına Muhammed Umut adını veren çift, bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin umutsuzluğa kapılmamalarını istedi.

Diyarbakır'da ikamet eden Gürbüz ailesinin 13 yıldır süren çocuk hasreti Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer'in yürüttüğü tedavi ile sona erdi. Yıllarca şehir dışında birçok yerde tedavi gören çift, embriyo aşısı ve mikroçip yöntemi ile 13 sonra çocuk sahibi oldu. Çocuklarının adını Muhammed Umut bırakan çift, bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin umutsuzluğa kapılmamalarını istedi.

"13 yıllık hasretimiz sona erdi"

Çocuk hasretlerinin 13 yıl sonra sona erdiğini ifade eden Fırat Gürbüz (42), "Önce Allah'ın sonra Hakan hocanın yardımıyla sona erdi. Çok doktora gittik ama hiçbir sonuç alamadık. Bizi Hakan hocaya yönlendirdiler. Umut'umuz geldikten sonra dünya hiç umurumuzda değil artık. Çocuk sahibi olmak isteyenler hiç umutsuzluğa kapılmasın. Tek temennimiz, çocuk sahibi olmak isteyip de olmayanlara Allah çocuk nasip etsin" dedi

Çok mutlu olduğunu belirten Melahat Gürbüz (40), "Allah herkese nasip etsin" diye konuştu.

"12 gün sonra mutlu haberi aldık"

Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, Gürbüz ailesinin tedavi için kendilerine gelmeden önce birçok yere başvurduklarını ama başarılı olamadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bize geldiklerinde ciddi anlamda umutları azalmıştı. Hem Fırat'ın hem de Melahat hanımın detaylı olarak bilgilerini aldık. Problemin nereden kaynaklandığını öğrendik. İlk önce stres faktörünün çok ciddi olduğunu gördük. Bunun için ciddi bir tedavi programı yaptık ama hasta umutsuz olarak bakıyordu. Tüp bebek uygulamasına başladığımızda belli bir aşamadan sonra farklı uygulamalar yaptık. Hem sperm faktörü için mikroçip uygulaması yaptık hem de embriyolar için embriyo aşısı yaptık. Yani iki tane farklı uygulama yaptık. Böylece başarı şansını arttırmak için hem sağlam spermi seçmemiz gerekiyordu hem de iyi kalitede embriyo oluşturmamız gerekiyordu. Mikroçip metoduyla genetik olarak sağlam olan spermleri seçmiş olduk. Mikroçip yöntemi Türkiye'de artık yeni yeni uygulanmaya başladı. Onun için biz de hastalarımıza rutin olarak uyguluyoruz. Gürbüz ailesinde de bunu uyguladık. Sonrasında yumurta ile spermin birleşmesi için embriyo aşısı yaparak embriyo haline getirdik. Böylece daha iyi kalitede embriyoyu sağlamaya çalıştık ve sonra transfer işlemini gerçekleştirdik. Transferden 12 gün sonra mutlu haberi beraber aldık ve bebeğin kalp atışını duyduktan sonra ailenin yüzündeki tebessüm dünyalara değerdi. Allah, onların mutluluklarını daim etsin ve analı babalı büyütmeyi nasip etsin."

 

Kaynak:
Bu haber toplam 366 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat’ta, Öğretmenlere Özel Tiyatro Etkinliği
  • MBB Aşevi Hizmete Başladı
  • Başkan Şahin’den Müjde!
  • Kaymakamı Özdemir, Sivrice Köyü Okulu öğrencilerini ziyaret etti
  • MARDİN'DE BÜYÜK ASFALT HAMLESİ
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA