• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÖRKEMLİ AÇILIŞ
19 Şubat 2022 Cumartesi 09:58

GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Midyat ilçesinde Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.
10 Ocak çalışan gazeteciler gününde kuruluşunu ilan Midyat’ın ilk gazeteciler ve yazarlar derneği Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği  hizmet binasının açılışı yoğun bir katılım ile yapıldı.
 
Cumhuriyet Bulvarı üzerindeki dernek binası açılışına Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Belediye Başkanı Veysi Şahin’in yanı sıra;  ilçe protokolü, STK ve siyasi parti temsilcileri, iş adamları, esnaf, dernek yönetim kurulu üyeleri, gazeteciler ve yazarlar ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılış konuşması yapmak için kürsüye gelen Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Süleyman İş, davetlileri selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, "Böylesine sevgi dolu, güzel ve anlamlı bir günde bizleri bir araya getiren Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneğimizin açılışına iştirak ettiğiniz ve bizleri onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.
 
“Bir vatanın sahibi olmanın yolu, o topraklarda yaşanmış tarihi olayları bilmek, doğmuş uygarlıkları tanıma ve sahip olmaktan geçer.” diyen İş, şunları kaydetti:
 
“Derneği kurmamızdaki amaç şehrimize sahip çıkmak ve onun aynası olmaktır”
Midyat’ın kadim bir ilçe olduğunu ve her açıdan sahip çıkılması gerektiğini ve bu amaçla yola çıktıklarını ifade eden İş, “Midyat geçmiş uygarlıklarla bağını koparmayan nadide bir şehirdir. Dolayısıyla Midyat sahip çıkılması, anlatılması gereken kadim bir şehrimizdir. Derneği kurmamızdaki amaç bu şehrimize sahip çıkmak ve onun aynası olmaktır. Basın, milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikrî gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir. Bu minvalde Midyat'taki Gazeteci ve Yazarları bir çatı altında toplamak ve özellikle yeni gazeteciler ve yazarlar yetiştirmekte Derneğimizin başlıca faaliyetleri arasında olacaktır. Bilindiği gibi dünü bu güne, Bu günü gelecek kuşaklara aktarmanın yolu yazmaktan geçer. Dernek olarak bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Hepinize saygılarımı sunuyorum. Tekrar hoş geldiniz, şeref verdiniz." şeklinde konuştu.
 
Dualarla açılışı yapıldı
 
Midyat’ın yeni Müftüsü Ergün Bulunmaz Derneğin açılışı için davetliler ile beraber dua etti. Duanın akabinde ilçe protokolünün katılımıyla dernek binasının açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.
 
Açılışta yer alan Yazarlar Yusuf Bektaş, Mecit Akgül, Halil El ve Ekrem Akman açmış oldukları stantlarda kitap imzalama etkinliğinde bulunarak gelen davetlilere imzalı kitaplarını hediye ettiler.
 
Derneğin açılışına katılan davetli ve misafirlere ikramlarda bulunularak açılış programı sona erdi.
 
Açılış sonrası basın mensuplarına konuşan Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, Midyat adına güzel bir oluşumun ortaya çıktığını ifade etti.
 
Solmaz, “Evet bugün Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin açılışını gerçekleştirdik. İlçemizde aktif olarak görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın da içinde bulunduğu bu dernek sayesinde inşallah hem ilçemizin tanıtımı, hem de bu mesleğe gönül vermiş kişilerin ilçemizin gündemini tüm vatandaşlarımıza aktaracak bir oluşum olduğu kanaatindeyiz. Dernek sayesinde inşallah önümüzdeki günlerde gazeteciliğinde daha anlamlı bir meslek olduğunu gençlere aktarma adına ve dediğim gibi bizlerin yaptıkları faaliyetleri, kurumların yaptığı faaliyetleri ve kişilerin yapmış oldukları etkinlikleri topluma yansıtma adına güzel bir oluşum olduğu kanaatindeyim. Tekrardan hayırlı olmasını diliyorum. Dernek kurucu ve üyelerine ilçemize hayırlı olsun, başarılar diliyorum herkese.” Diye konuştu.
 
“Midyat’taki kültürel derinliğin ortaya çıkarılması adına derneğimize başarılar diliyorum”
 
Açılış programına katılan Süryani Dili-Kültürü ve Edebiyatı Derneği Başkanı ve Yazar Yusuf Bektaş ise, “Bugün Midyat’ta Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin açılışına katıldık ve çok mutlu olduk. Bilindiği üzere Midyat çok kadim bir şehrimiz ve Mardin’de öyle. Bu kadim geçmişin içinde de üretkenlik ve yazarlık var. Kültürel derinlik var. O derinliğin gün ışığına çıkması için derneğimize başarılar diliyoruz ve böyle bir günde katıldığım için kendi adıma çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.
 
“Midyat’ın ruhuna uygun bir dernek kuruldu”
 
Midyatlı iş adamı ve yazar Halil El, “Çok kıymetli bir çalışma olarak görüyoruz. Hakikaten Midyat’ın ruhuna uygun bir dernek. Bu hizmeti çok kıymetli görüyorum ve böyle bir çalışmanın içerisinde olmaktan da onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bir toplumda yazar, şair ve gazeteciler için bir derneğin açılması, halkın sesi olabilecek gazetecilerimizin yer aldığı bir derneğin açılması fevkalade önemlidir ve çok önemli çalışmaları imza atacaklarına eminim.” Diye konuştu.
 
“Midyat’ı daha iyi noktalara ve daha iyi yerlere getirebilmek için her türlü gayreti göstereceğiz”
 
Dernek üyelerinden gazeteci Mehmet Mahsum İş de duygularını şu şekilde paylaştı:
 
“ Midyat’ta gazetecilik yapıyorum. Midyat’ta kurulan Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin üyesiyim. Bu derneğin kurulması ve faaliyetlerinin yürütülmesinde öncelik eden Başkanımız ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Midyat’ta faaliyet gösteren yazar ve gazeteci arkadaşlarımızla beraber Midyat’ı daha iyi noktalara ve daha iyi yerlere getirebilmek için basın mensupları ve yazarlar olarak elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bunun için tekrardan bugün buraya gelen değerli misafirlerimize teker teker teşekkür eder, saygı ve selamlarımı sunarım.”
 
_dsc9701.jpg
Bu haber toplam 294 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA