• Mardin19 °C
  • Diyarbakır13 °C
  • Batman17 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Halı sektörünün geleceği yenilik ve markalaşmadan geçmekte”
07 Eylül 2019 Cumartesi 11:30

“Halı sektörünün geleceği yenilik ve markalaşmadan geçmekte”

Türkiye ve Gaziantep ekonomisi için büyük bir önem taşıyan halı sektörünün gelişmesinin önemine değinen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, halı sektörünün geleceğinin yenilikler ve markalaşmadan geçtiğini söyledi.
Gaziantep’te, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen ve Ticaret Bakanlığı tarafından finanse edilen “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında ihtiyaç analiz toplantısı düzenlendi.
 
Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği hizmet binasında düzenlenen toplantıda, sektör temsilcileri karşılıklı görüş alışverişinde bulunurken, sektörel kümelenmenin uluslararası pazarlardaki önemine dikkat çektiler.
 
Toplantıda açıklamalarda bulunan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, üniversite sanayi işbirliğinin bütün sektörlere yayılması için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.
 
 Halı sektörünün firma sayısı, oluşturduğu istihdam hacmi ve ülkeye kazandırdığı ihracat geliri yönü ile çok önemli işler başaran bir sektör olduğuna dikkat çeken Gür, “Ancak yaratılan katma değer istenilen büyüklükte değil. Bu ve buna benzer projeler ve faaliyetler, üniversitenin birikimi ve potansiyeli ile sanayinin ihtiyaçlarını buluşturmaktadır. Üniversite olarak sektörün ihtiyaç ve sorunlarının çözülmesi ve gelecek stratejilerinin belirlenmesi konusunda her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Global pazarlarda firmalarımızın birbirleri ile değil, birlikte yabancı firmalarla rekabet etmesinin yolu kümelenme faaliyetlerinden geçmektedir. Halı sektörünün geleceği katma değer getirecek yenilikler ve markalaşmadan geçmektedir. Ancak kısa vadede fayda üretmesi beklenen yeni pazar arayışları için GAHİB ve üniversitemiz işbirliğinde yürütülen yerinde pazar araştırmaları çalışmalarının da sektöre yol göstermesi açısından çok faydalı olduğuna inanıyorum.” dedi.
 
“Yurtdışı pazarlara daha güçlü açılmak istiyoruz”
 
Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Hüseyin Ulutaş ise, daha önce iki ayrı UR-GE projesini başarıyla tamamladıklarını ve bu üçüncü projeyle de sektörün genelini kuşatacak bir yapılanma içinde olduklarını belirtti.
 
Sektörün faydasına olduğuna inandıkları ve birbiri ile koordineli çok sayıda faaliyet yürüttüklerini dile getiren Ulutaş, bunların pek çoğunda Gaziantep Üniversitesi ile yakın çalıştıklarına işaret etti.
 
Ulutaş, “UR-GE projesi, firmaların uluslararası piyasalardaki rekabet gücünü, kümelenme anlayışıyla geliştirerek, yurtdışı pazarlara etkin bir biçimde açılmalarını hedeflemektedir. Biz, bugün burada yasal bir zorunluluktan dolayı değil, firmalarımız arasında her geçen gün artan güven ve işbirliği isteğinden dolayı toplanmış bulunuyoruz. Bu güven ve işbirliği, firmalarımızın ortak zorluklara göğüs germesini ve ortak fırsatları değerlendirerek birbirini güçlendirmesini sağlayacaktır. Ticaret Bakanlığı tarafından da kabul gören ve finanse edilen bu proje ile firmalarımızın kurumsal ve yapısal olarak iyileşmelerini sağlayıp, ihracat kapasitelerini artırmak için bir planlama içerisinde olacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 238 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat’ta, Öğretmenlere Özel Tiyatro Etkinliği
  • MBB Aşevi Hizmete Başladı
  • Başkan Şahin’den Müjde!
  • Kaymakamı Özdemir, Sivrice Köyü Okulu öğrencilerini ziyaret etti
  • MARDİN'DE BÜYÜK ASFALT HAMLESİ
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA