• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA SERGİ DÜZENLEDİ
07 Haziran 2022 Salı 17:46

"HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI" ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA SERGİ DÜZENLEDİ

Midyat Halk Eğitim Merkezi "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri kapsamında Midyat Halk Eğitim Merkezinde "Yöresel motifimizi, Zengin kültürel yapımızı yansıtan El emeği, göz nuru; Ustalık, beceri ve sevgi yüklü ürünlerin yer aldığı sergi düzenledi.

Sergiye Midyat Kaymakamı Ahmet SOLMAZ, Belediye Başkan Yardımcıları Abdurrahim ÇELİK ve Mahsum CENGİZ, Emniyet Müdürü Esma ZEYREK ŞİRİN, Jandarma Komando Tabur Komutanı Taner ERCİVAN, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsa KURNAZ, Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir ALTAY, Midyat MYO Müdürü Abdurrahim KAPLAN, Okul Müdürleri, İlçe Müftüsü Ergün BULUNMAZ, Midyat Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Berna BAYSAL, Eğitim Bir Sen Başkanı Hüseyin YÜCEL, Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadri BARAN, Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selim YILDIZ,

Midyat Engelliler Derneği Başkanı Hikmet OLĞAÇ, Terörle Mücadele ve Vazife Kahramanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şehit ve Gazi İle Kahraman Güvenlik Korucuları Mardin İl Başkanı Salih BARIŞ, Önceki dönem Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Rıfat DİREKÇİ ile Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Süleyman İŞ katıldı.

Sergi açılışı Halk Eğitim Merkezinin avlusunda folklor ekibinin halay gösterimi ile başladı. Akabinde sergi alanının girişinde Arbane ve Tef ekibinin gösterimi yapıldı. Midyat Kaymakamı ile davetlileri sergi alanında bulunan birbinden güzel el emeği ve göz nuru olarak yapılan ürünlerin teşhir edildiği standları beraber gezdiler. Sergide ayrıca Reyhani oyunu gösteriminin yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan ŞAŞMAZ yaptığı açıklamada;

"Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Kapsamında Yöresel Motifimizi ve zengin kültür  yapımızı yansıtan el emeği göz nuru ; ustalık, beceri ve  sevgi yüklü ürünlerin yer aldığı  sergimize hoş geldiniz.                                                     

Halk Eğitim Merkezimiz;  toplumun her kesimine hitap eden, yediden yetmişe, doğumdan ölüme kadar her kesimin yararlandığı, okuma-yazma bilmeyenlere okuma-yazma öğreten, öğrencilerimizin eksik kalan eğitimlerini destekleyen, bir üst öğretim sınavlarına hazırlanmalarına destek sunan, kültürel eserlerimizi  koruyup, yaşatan, insanlarımızın meslek edinmelerini sağlayan sanatsal faaliyetlerinin de  yapıldığı Hayat Boyu Öğrenme evleridir.

Geri dönüşüm atıkları kapsamında yeniden değerlendirilme imkanı olan atıkların çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal işlemlerden geçirilerek ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine  dönüştürülen ürünler sergimizde yer aldı. 

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Merkezimiz bünyesinde  bu güne kadar  832  adet kurs açılmıştır. Bu kurslara   8650 bayan 4914 erkek olmak üzere  toplamda 13564 kursiyer katılmıştır.

Sergimize teşrif eden değerli misafirlerimize şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

3-148.jpg

Bu haber toplam 382 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA