• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İngiltereden Belarus hava yollarına yasak
26 Mayıs 2021 Çarşamba 09:49

İngiltere'den Belarus hava yollarına yasak

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Belarus havayollarının İngiltere hava sahasına girmesinin yasaklandığını duyurdu.
Yunanistan'ın Atina kentinden Litvanya'nın Vilnius kenti seferini yapan Ryanair'e ait yolcu uçağını başkent Minsk’e indirmesi ve uçaktaki Belaruslu muhalif gazeteci Roman Protasevich ve arkadaşı Sofia Sapega’nı gözaltına almasına yönelik tepkiler devam ediyor.
 
İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, Belarus havayollarının izin verilmediği sürece İngiltere hava sahasını kullanımının yasaklandığını duyurarak, "Hemen yürürlüğe girecek şekilde Belarus havayollarının Birleşik Krallık hava sahasına girmesi özel olarak izin verilmedikçe engellenecek." dedi.
 
Shapps açıklamasının devamında, "Dün Ryanair uçağının Minsk’e zorla yönlendirilmesinin ardından CAA’ya yolcuları güvende tutmak için havayolu şirketlerinin Belarus hava sahasından uzak durmasını talep etmesi talimatını verdim. Ayrıca Belavia'nın çalışma iznini de askıya aldım." ifadelerini kullanmıştı.
 
Yunanistan'ın başkenti Atina'dan Litvanya'nın başkenti Vilnius'a giden Ryanair’e ait yolcu uçağı, Belarus üzerinden transit geçiş yaptığı sırada bomba ihbarı gerekçesi ile başkent Minsk'e zorla iniş yaptırılmıştı.
 
Uçakta seyahat eden ve Litvanya'da yaşayan Belaruslu muhalif gazeteci Pratasevich ve arkadaşı Sapega’nın gözaltına alındığı açıklanmıştı.
 
AB ise havayolu şirketlerine uçuşlarında Belarus hava sahasını kullanmama çağrısı yapmıştı. AB üyesi 27 ülke lideri, Belarus havayollarına ait uçakların da Avrupa hava sahasına girişlerini yasaklama kararı almıştı. (İLKHA)
Bu haber toplam 128 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA