• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul’dan Mardin’e “Sevginin Dili” müzik konseri büyük beğeni aldı
17 Mayıs 2021 Pazartesi 11:15

İstanbul’dan Mardin’e “Sevginin Dili” müzik konseri büyük beğeni aldı

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mardin İl MEM AR-GE ile düzenlediği İstanbul’dan Mardin’e “Sevginin Dili” müzikle buluşuyor konseri büyük beğeni aldı.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ile Mardin il Milli Eğitim Müdürlüğü Mardin ARGE  “İstanbul’dan Mardin’e Sevginin Dili” konserini  YouTube üzerinden gerçekleştirildi. Konser canlı olarak Kadıköy Halk Eğitim Merkezi konser salonundan sazlar eşliğinde yapıldı.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi müdürü Hülya Narsap, “Bizler bu gün burada olmaktan Mardin ile gönül köprüsü kurmaktan son derece mutluyuz. Bizler Midyat’ta uluslararası festivalde yer aldık. Mardin’e Midyat’a insanına doğasına kültürüne hayran kaldık. Pandemi biter bitmez inşallah yine orda olmak istiyoruz. Başta bu yayının yapımında emeği geçen Mardin il Milli Eğitim müdürümüz sayın Memet Polat’a, Mardin ARGE’ye İstanbul Hayat Boyu İl Milli Eğitim Bölümü’ne  Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği koro şefimiz  programın solisti Fulya Soyata’ya ve  saz heyetimize çok teşekkür ederim” dedi.

Konserin solisti İTÜ konservatuar temel bilimler mezunu akademisyen koro şefi Fulya Soyata, ilk olarak kendini tanıtarak, “TRT kökenli koro şefiyim bundan iki yıl önce Midyat uluslararası kültür ve sanat festivaline geldik ve Mardin’e, halkına doğal tarihi güzelliğine hayran kaldık. Bugün çok özel bir repertuar ile Mardin’e özel şarkılarla huzurunuzda olmaktan onur duyuyoruz. Başta bu konserin düzenlenmesinde büyük emekleri olan kıymetli Mardin il Milli Eğitim Müdürümüz sayın Memet Polat’a Mardin ARGE’ye Midyat ilçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Abdülkadir Altay’a İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü hayat boyu öğrenme bölümüne Kadıköy halk eğitimi merkezi müdürümüz sayın Hülya Narsap’a, saz heyetimize ve teknik ekibe sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Konser bu yıl UNESCO yılı yunus emre ve Türkçe yılı olması sebebiyle yunus emre ilahileri ile başladı. Aşkın Aldı Benden Beni, Ben Yürürüm Yane Yane ve hazreti Mevlana’nın Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol adlı eserlerle devam etti.

Tam bir müzik şöleninin yaşandığı konser sonunda Kadıköy halk eğitimi merkezi  müdürü Hülya Narsap, “Bu güzel konser için tekrar çok teşekkür ederiz, bizler Mardin’in insanını, sizleri çok seviyoruz bizler salgın bitince tekrar Mardin’e konsere geleceğiz” dedi.

Konser büyük beğeni alarak İstanbul ve Mardin arasında kardeşlik ve dostluk köprüsü kuruldu.

 

Bu haber toplam 368 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA