• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kanadada camide katliam girişimi
20 Mart 2022 Pazar 11:00

Kanada'da camide katliam girişimi

Kanada’da bulunan Darul Tevhid Camisi'nde sabah namazı kılan Müslümanlara yönelik yapılan biber gazı ve baltalı saldırı son anda önlendi.
Kanada’nın Mississauga kentinde bir kişi, Darul Tevhid Camisi'nde sabah namazı kılanlara biber gazlı ve baltalı saldırı düzenledi.
 
Yapılan saldırı camide ibadet eden Müslümanların dikkati sayesinde katliama dönüşmeden önlendi.
 
Cami İmamı İbrahim Hindy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, elinde biber gazı ve balta bulunan bir saldırganın, sabah namazı vaktinde ibadet edenlere saldırmak istediğini ancak saldırganın Müslümanlara zarar veremeden etkisiz hale getirildiğini söyledi.
 
Hindy, "Cemaat, elinde balta olan bir adamın ibadet edenlere yönelik biber gazı sıktığını gördü ve cesurca müdahale etti. Görünüşe göre herkese gaz sıkmak ve baltayla saldırmak gayesindeydi." dedi.
 
Cemaatten 19 yaşındaki bir gencin, saldırganı durdurduğunu aktaran Hindy, "Genç adam, saldırganı alaşağı etmeyi başardı ve polis gelene kadar cemaatle birlikte etkisiz halde tuttular." dedi.
 
Hindy, açıklamasında cami cemaatinden birçok kişinin biber gazının etkilendiğini ancak ciddi bir yaralanmanın olmadığını da belirtti.
 
Ontario Başbakanı Doug Ford, olayla ilgili yaptığı açıklamada, cami üyelerinin kahramanlıkları için minnettar olduğunu söyleyerek saldırıyı kınadı.
 
Ford, “İlimizde böyle kötü ve nefret dolu eylemlere yer yok. Sorumluların adalete teslim edilmesini sağlamalıyız” dedi.
 
Ülkenin Başbakan Justin Trudeau saldırıyı kınayarak “Kanada'da yeri olmayan bu şiddeti şiddetle kınıyorum ve bugün toplumu düşüncelerimde tutuyorum. Justin Trudeau internette bu sabah orada bulunanların cesaretini de alkışlamak istiyorum” dedi.
 
Peel Bölge Polisi, saldırganın gözaltına alındığını açıkladı. (İLKHA)
Bu haber toplam 180 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA