• Mardin19 °C
  • Diyarbakır13 °C
  • Batman17 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kış aylarında araçlarda alınması gereken önlemler nelerdir?
17 Kasım 2022 Perşembe 08:31

Kış aylarında araçlarda alınması gereken önlemler nelerdir?

Kış ayının gelmesiyle beraber araç sürücülerinin sorun ve sıkıntı yaşamamaları adına oto bakım ve elektrik ustası Ali Erol, kış ayı için yapılması gereken bakım ve uygulamalar hakkında önemli bilgiler aktardı.
Kış ayının gelmesiyle beraber araç sürücülerinin sorun ve sıkıntı yaşamamaları adına oto bakım ve elektrik ustası Ali Erol, kış ayı için yapılması gereken bakım ve uygulamalar hakkında önemli bilgiler aktardı.
 
Araç bakım ve elektrik ustası Ali Erol, kış ayında araç sürücülerinin mutlaka yapması gerekenler hakkında önemli tavsiyelerde bulunarak, sürücülerin hayatlarına mâl olacak şeyleri yapmamaları konusunda uyardı.
 
Ayrıca Karayolları Genel Müdürlüğünün 10 Aralık ayından sonra kış lastiği uygulamasını hatırlatarak, tüm sürücülerin bu konuda duyarlı olmaları hususunda uyarıda bulundu.
 
 
Kış aylarında araçların  yaşadığı problemleri ve yapılması gereken uygulamaları aktaran Erol, "Ekim'den sonra araçta yapılacak uygulamalarda klima sezonu bitiyor, Güneydoğu için baz alıyoruz. Sonbahar-kış aylarında 10 derecenin altına düştükten sonra araç da sabahları geç çalışma problemleri yaşayabiliyor. O olay başlamadan ilk önce akü bakımı, akü ölçümü yapılır. Dizel araçlarda ısıtma bujileri kontrol edilir. Motor bloğunun soğutma maddesi olarak bazıları su kullanıyor, bu yanlış bir davranıştır. Yaz-kış olsun organik antifriz kullanılması tercihimizdir. Organik antifriz faydası motor bloğundaki korozyonu paslanmayı engeller, kış aylarında donmayı önler bu da bizim motorumuzun uzun ömürlü çalışması için iyi bir uygulamadır. Ondan sonra silecek sorularımızda yazın normal saf su veya cam sil kullanabiliriz. Ancak kışın antifirizi donmaya dayanıklı cam suyu kullanılması tercihimizdir." ifadelerini belirtti.
 
Sürücülerin en fazla kazaya neden olduğu problemlerden olan cam silecekleri ve araç lastiklerine de değinen Erol, "Silecek lastikleri yazın, güneş ışığından gevreyebiliyor. Lastik derecesi inecek anlamına gelmez onun için silgi lastiklerimizi yenilememiz lazım. Ona bağlı bir aralıktan sonra Karayolları Genel Müdürlüğünün uygulamış olduğu ticari araçlarda mecburi olan kış lastiği uygulamasına normal hususi araçların da uymasını istiyoruz. Çünkü istediği kadar şoförlüğü iyi olsun, buzda kayan bir araca hiç kimse müdahale edemez. O yüzden yüzde 30 da olsa kış lastiğinin şoföre bir katkısı vardır. Hem kendi hayatımız için hem de trafikte olan diğer sürücülerin de hem hayatına hem malına sonradan pişman olacağımız hiçbir şeye yol açmayalım." şeklinde konuştu.
 
Sürücülerin kış ayında en fazla ettikleri şikâyetler hakkında da bilgi veren Erol, "Sürücülerin kış aylarında geldiği öncelik, camın buğulanması oluyor. İyi bir sürüş olayı kalmıyor ya da sıcağı soğuğu ayarlamayı bilmiyorlar. Her bir lastiğin bir marka oluşu virajlarda arabayı kaydırmaya yol açıyor. Kalitesiz silgi lastiğiyle gelip önünü görmeme veya ayarsız kullanılan far lambaları yüzünden sürücünün önünü görmemesi olayı kışın daha fazla oluyor. Çünkü beton asfalt ıslandı mı önünü görememe olayı daha fazladır. Bu yüzden kış aylarında 10'uncu aydan sonra bu önlemlerimizi yapmamız önemle rica olunur." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 208 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat’ta, Öğretmenlere Özel Tiyatro Etkinliği
  • MBB Aşevi Hizmete Başladı
  • Başkan Şahin’den Müjde!
  • Kaymakamı Özdemir, Sivrice Köyü Okulu öğrencilerini ziyaret etti
  • MARDİN'DE BÜYÜK ASFALT HAMLESİ
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA