Karakter boyutu :
17 Aralık 2020 Perşembe 09:52
Kumarın reklamı yapılmamalı sosyal medya üzerinden erişimi engellenmeli
Milli piyangonun başına "Milli" ibaresinin getirilmesinin kumarı meşrulaştırmak olarak yorumlanacağını belirten Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, gün geçtikçe bunun "Milli Afete" dönüştüğüne dikkati çekti.
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, yeni yıla zengin olarak girmeyi hayal eden milyonlarca insanın, milli piyango bayileri önünde oluşturduğu uzun kuyrukların acı bir tabloyu gözler önüne serdiğini belirtti. Talihlilerinin hayatını karartan piyangonun kumar olduğunu hatırlatan Öger, bu kuyrukların bağımlılığın en bariz örneği olduğunu söyledi.
Bağımlılık kavramının geçmiş yıllarda genellikle alkol, madde ve nikotin gibi maddelerle birlikte kullanıldığını söyleyen Öger, "Son yıllarda beyin ve beynin işlevi üzerine yapılan çalışmalarda birçok davranışın kimyasal bağımlılığa yol açtığı bulunmuştur. Kumar bağımlılığı da bu davranışlardan birisidir. Kumar günümüzde hoşça vakit geçirme, eğlence ve dinlenme aracı olarak kabul edilmekte ve popülaritesi gün geçtikçe artmaktadır." dedi.
"Kumarın başına 'Milli' ibaresinin getirilmesi garabettir"
Öger, "Kumar, isteyerek riske girme temelinde, kazanan-kaybeden tarafların olduğu ve genellikle her iki tarafta da bir üretim işi olmaksızın servetin yeniden dağılımıdır. Bu servet dağılımına karar veren süreç daima bir şans elementi içerir veya yalnızca şansa dayanır. 'Şans' ve 'Beceri' sözcükleri neyin kumar davranışı olduğunu anlamlandırmakta önemlidir. Patolojik kumar bağımlılığı kişisel, ailevi veya mesleki hedefleri bozan, sürekli ve yineleyen uygunsuz kumar oynama davranışı olarak adlandırılmaktadır." ifadelerini kullandı.
"Milli" kelimesi ile kumarın meşrulaştırılmak istendiğinin altının çizen Öger, "Ülkemizde adının başına 'Milli' ibaresi getirilmesi bir garabet ve kumarı meşrulaştırma yoludur. Milli Piyango bugün itibariyle 'Milli Afete' dönüşmüş bir kumardır." şeklinde konuştu.
"Kumarın reklamı yapılmamalı, sosyal medya üzerinden erişimi engellenmelidir"
Kumar borcu sebebiyle birçok acı hadisenin yaşandığına dikkati çeken Öger, "Haberlerde, etrafımızda kumar borcundan dolayı ailesinin canına kasteden, evini yakan ve sonrasında intihar eden, toplum içerisindeki konumunu düşüren bir sürü insana ve olaya şahit oluyoruz." diye belirtti.
Öger, "Geriye dönüp baktığımızda insanlık olarak hüsran yaşadığımız koca bir yılın muhasebesini yapacağımız yerde her köşe başında açılan belgeli kumar büfeleri ve önünde yılbaşı bileti almak için kuyruğa girmiş insanları görmek, gelecek adına bizleri kaygılandırmaktadır. Şans oyunları dediğimiz piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar legal veya illegal olduğuna bakılmaksızın kumar kapsamında değerlendirilmelidir. Bunların reklamı yapılmamalı, çocukların ekmek aldığı birçok büfede makinaları kaldırılmalı ve sosyal medya üzerinden erişimi engellenmelidir." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 1208 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA