• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Litvanya Belarus’tan gelen düzensiz göçmenler nedeniyle olağanüstü hal ilan etti
04 Temmuz 2021 Pazar 10:25

Litvanya Belarus’tan gelen düzensiz göçmenler nedeniyle olağanüstü hal ilan etti

Litvanya, son birkaç gündür Belarus’tan ülkeye gelen göç dalgası yüzünden olağanüstü hal ilan etti. Litvanya İçişleri Bakanı Agle Bilotaite, kitlesel göçü kontrol edebilmek amacıyla olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.
Litvanya sınır güvenlik muhafızlarının Belarus’tan gelen 150 düzensiz göçmeni gözaltına almasıyla, gözaltına alınanların sayısı 820’yi geçti. İki ülke arasında 679 kilometre uzunluğunda kara sınırı bulunuyor.
 
Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, AB’nin ülkesine yaptırım uygulaması halinde, belgesiz ve yoluculuk izni olmayan göçmenler için sınır kontrollerini gevşeteceği tehdidinde bulunmuştu.
 
AB, geçen hafta "ciddi insan hakları ihlalleri" gerekçesiyle Belarus’ta 78 kişi ve 8 kuruluşa yaptırım kararı almıştı. AB, daha önce 23 Mayıs'ta Atina-Vilnius seferini yapan Ryanair yolcu uçağının bomba ihbarı üzerine Belarus’un başkenti Minsk'e indirilmesi ve uçaktaki Belarus vatandaşı muhalif Roman Protaseviç'in gözaltına alınması nedeniyle 7 kişi ve bir kuruluş hakkında yaptırım kararı almıştı.ABD, Kanada ve İngiltere de AB'ninkine benzer gerekçelerle Belaruslu yöneticilere ve kuruluşlara yönelik ortak yaptırım kararı almıştı. (İLKHA)
Bu haber toplam 88 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA