• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mahalle halkından depremzedelere tandır ekmeği seferberliği
10 Şubat 2023 Cuma 10:56

Mahalle halkından depremzedelere tandır ekmeği seferberliği

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy mahalle halkından Türkiye'de meydana gelen depremde etkilenenler için yöresel tandır ve bir TIR dolusu ekmek yardımı seferberliği başlattılar.
Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy mahalle halkından Türkiye'de meydana gelen depremde etkilenenler için yöresel tandır ve bir TIR dolusu ekmek yardımı seferberliği başlattılar.
 
Ortaköy Mahallesi kadınları çevre mahallelerde bulunan kadınlarında desteğini alarak depremzedelere yardım etmek için ekmek seferberliğine başlattı.
 
Artuklu'ya bağlı Ortaköy mahalle sakinleri bir araya gelerek, deprem bölgesindeki ekmek ihtiyacına katkıda bulunmak için hep birlikte hamur yoğurup tandırda ekmek pişirdi. 
 
Dayanışma ve birlik timsali olan bu yardımlaşmaya mahalle sakinleri hep birlikte destek vererek yardım çalışmalarını aralıksızca devam edeceklerini belirttiler.
 
"Elimizden geldiği kadar da yardım toplayacağız inşallah"
 
Nedim Boy
 
Toplanılan yardımlar hakkında bilgi veren Nedim Boy, şu an 2 TIR daha yardım malzemesi topluyoruz ve bir TIR sadece ekmek olacak şekilde toplanılıyor. İmkânı olan herkesin yardımlarını bekliyoruz.  Bir nebze de olsa depremzede kardeşlerimize yardımcı olmak istiyoruz. Şu anda kardeşlerimiz çok mağdur durumdadır. Bu yardımları kendimizi onların yerine koyarak yapmamız lazım. Mahallenin seferberliğiyle toplamda 3 TIR yardım gönderildi. Şu anda da 2 tırımız daha yola çıkacak inşallah. Elimizden geldiği kadar da yardım toplayacağız. Yapılan bu yardımların Yüce Allah tarafından mükafatı verilecektir inşallah. Allah herkesten razı olsun." ifadelerini kullandı.
 
Orhan Abak
 
Mahalle halkı olarak herkesin canla başla yardım çalışmaları sergilediklerini vurgulayan Orhan Abak, "Öncelikle Türkiye'mizin başı sağ olsun. Çok büyük bir afet oldu, 10 tane ilimiz bu afetten etkilendi. Allah herkese sabır ve metanet versin. Biz halk olarak oraya gidemiyoruz. Ancak bizim elimizden gelen dua ve yardım toplamaktır. Deprem olduğu andan itibaren elhamdülillah herkes gücü yettiği kadar yardım etmeye çalışıyor. Elimizden başka bir şey gelmiyor. Dün 3 TIR'dan birini Hatay'a diğer 2 TIR'ı da Adıyaman'a gönderdik. Bugün 2 TIR daha yardım topluyoruz. Bir tane TIR'ı tamamen ekmek olarak dolduruyoruz. Mahalle sakinleri ve civar köylerin desteğiyle toplam 5 TIR yardım göndermiş olacağız inşallah. Depremde hayatını kaybedenler Yüce Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Annelerimiz, bacılarımı yöresel ekmek yapıp göndermeye çalışıyorlar"
 
Ali Akbalı
 
Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak onlarca TIR yardım malzemeleri gönderdiklerini belirten Ali Akbalı, "Türkiye'mizin başı sağ olsun. Bütün herkesin aynı üzüntü olduğunun farkındayız. Verilen desteklerden dolayı Allah razı olsun. Annelerimiz, bacılarımız yöresel ekmek yapıp göndermeye çalışıyorlar. Can başla mücadele ediyoruz. Çünkü bugün birlik beraberlik günüdür. Depremde etkilenenlerin hepsi bizim din kardeşlerimizdir. Onların bu halini biz de yaşayabilirdik. Eğer şimdi birbirimize yardım etmezsek hiç kimse bunları yapmaz. Kimileri gıda yardımı yapıyor, kimileri battaniye, kimileri de deprem bölgelerinde yardım etmekteler. Güneydoğu Bölgesi olarak elhamdülillah onlarca tır yardım malzemeleri gönderdik. Ortaköy Mahallesi olarak da şahsi gönderilenlerle beraber 20-25 TIR yardım malzemesi gönderildi." ifadelerini aktardı.
 
Depremzede bölgelerine kefen ve ceset torbalarını da çok ihtiyaç odaklı olduğunu belirten Akbalı, "Aldığımız duyumlara göre depremzede bölgelerine kefen ve ceset torbalarına çok ihtiyaç var. Birçok kardeşimiz kefenlenmeden toprağa gömülüyor. Kimin imkânı varsa bu ihtiyaca odaklanmalı. Herkesten Allah razı olsun. Temennimiz bu afetin bir daha yaşanmamasıdır." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)
Bu haber toplam 304 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA