• Mardin35 °C
  • Diyarbakır35 °C
  • Batman36 °C
  • Şırnak34 °C
  • İstanbul29 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAÜ Heyeti ABD’de Türk Festivali ve Eğitim Fuarına Katıldı
05 Haziran 2024 Çarşamba 09:29

MAÜ Heyeti ABD’de Türk Festivali ve Eğitim Fuarına Katıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Artuklu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Şanlı ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Öğretim Görevlisi İrem Karamık Kaya ile birlikte Amerika Birleşik Devletl

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin Artuklu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Süleyman Şanlı ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Öğretim Görevlisi İrem Karamık Kaya ile birlikte Amerika Birleşik Devletlerine bir ziyarette bulunarak çeşitli kültürel ve akademik temaslar gerçekleştirdi.

MAÜ Heyeti ilk olarak ABD’nin Chicago şehrinde ilk kez düzenlenen Türk Festivali’ne katıldı. Burada Chicago Başkonsolosu Engin Türesin ile görüşen Rektör Özcoşar ve beraberindekiler Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu ve Zakat Vakfı’nın kurucusu Halil Demir ile de bir araya gelerek Mardin Artuklu Üniversitesini tanıttılar.

 Görüşmelerde, Wisconsin bölgesinin hayvancılıkla ön plana çıkması nedeniyle Mardin Artuklu Üniversitesi ile Eğitim Ataşeliği arasında kısa süreli eğitim elemanı değişikliği yapılabilmesi konusu da değerlendirildi.

New York’ta MAÜ Öncülüğünde Uluslararası Çalışma Yapılacak

New York Türk Evini ziyaret eden Rektör Özcoşar Başkanlığındaki MAÜ Heyeti Milli Eğitim Bakanlığı New York Eğitim Ateşesi Prof. Dr. Şamil Öçal ile görüştü.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Süryaniyat alanındaki çalışmalarının gündeme geldiği görüşmede Süryaniler özelinde yapılacak çalıştay, konferans, sempozyum v.b. uluslararası bir çalışmanın New York’taki Türk Evi’nde düzenlenebileceği konusunda fikir birliğine varıldı.

MAÜ Heyeti Amerika’da son olarak bu yıl 75.si New Orleans kentinde düzenlenen NAFSA Kuzey Amerika Eğitim Fuarı’na katıldı.

Burada diğer Türk üniversitelerinin Rektörleri, Türkiye Ulusal Ajansı yetkilileri ile Kuzey ve Güney Amerika üniversiteleri ile görüşmeler yapan Rektör Özcoşar, Erasmus+ KA171 Programı kapsamında olası işbirliklerini konuştu.

Görüşmeler sonunda San Diego State University, Penn State University, Art Academy of Cincinnati, Duke University, Ohio University ve University of Peru ile akademik çalışmalarda birlikte çalışma konusunda mutabakata varıldı.

NAFSA Kuzey Amerika Uluslararası Konferans ve Eğitim Fuarlarında ayrıca Mardin Artuklu Üniversitesinin Uluslararası Eğitim alanında görünürlüğünü ve bilinirliğini arttırmak için bilgilendirme çalışmaları da yapıldı.

MAÜ Yurtdışında Mardin’in ve Ülkemizin Tanıtımına da Katkı Sağlıyor

Yurtdışında gerçekleştirilen etkinliklere özel olarak davet edilen Mardin Artuklu Üniversitesi’nin yurt dışında Mardin’in ve ülkemizin tanıtımına da katkı sağladığını kaydeden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Uluslararası İlişkiler ve Erasmus+ Kurum Koordinatörleri ile birlikte yaptıkları Amerika ziyaretinde oldukça verimli görüşmeler ve işbirlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti.  

Rektör Özcoşar, ABD'de bulundukları süre boyunca kendileriyle yakından ilgilenen bütün yetkililere teşekkür etti.

2-019.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA