• Mardin34 °C
  • Diyarbakır30 °C
  • Batman30 °C
  • Şırnak30 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAÜ’ İnsani Duyarlılığı Diri Tutmaya Kararlı
30 Eylül 2024 Pazartesi 10:30

MAÜ’ İnsani Duyarlılığı Diri Tutmaya Kararlı

Mardin Artuklu Üniversitesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, öğrencilerini Gazze’ye yönelik sosyal duyarlılığı arttırmayı hedefleyen etkileyici bir kampüs afişi ile karşıladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi, sadece akademik başarılarla değil, toplumsal olaylara ve insani krizlere karşı gösterdiği duyarlılığıyla da ön plana çıkmayı sürdürüyor.

2024-20205 Akademik yılın başlamasıyla  kampüs girişine Gazze’de yaşanan insani trajediye dikkat çekme maksadı ile “Gazze'ye Duyarlı Kampüs ” ve “Seni Asla Yalnız Bırakmayacağız ” şeklinde  mesajların yer aldığı afiş asıldı. 

Öğrencilerin yalnızca eğitim alanında değil, toplumsal konularda da bilinçli bireyler olarak yetişmelerini önceleyen Mardin Artuklu Üniversitesi, sadece akademik bir kurum olmadığını, aynı zamanda toplumsal bilinçlenmeyi destekleyen bir sosyal sorumluluk merkezi olduğunu gösterdi.

Üniversite Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, Gazze’deki insani krizin küresel vicdanı yaralayan boyutlarına dikkat çekilerek, eğitim camiası olarak bu konuda farkındalık yaratmanın önemine vurgu yapıldı. Açıklamada, “Eğitim sadece bilgi aktarımı değildir; aynı zamanda genç nesilleri toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle donatmaktır. Mardin Artuklu Üniversitesi olarak, Gazze’de yaşanan trajediye dikkat çekmek ve öğrencilerimize de bu konuda farkındalık oluşturmak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Gazze’de yapılan soykırımın ilk gününden itibaren  üniversite olarak hem akademik çalışmalarımızla  hem de çeşitli sosyal sorumluluk etkinliklerimizle  duruma sessiz kalmadık. Öğrenci Topluluklarımız ve akademisyenlerimizin destekleri ile özellikle antisiyonist misyonumuzu ortaya koyan bir çok duyarlılık hareketimiz oldu.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Üniversitenin çeşitli fakültelerinde düzenlenen seminer, panel ve sosyal sorumluluk projeleri ile Gazze’deki durumun ele alındığı aktarıldı.

Pek çok öğrenci, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin kendilerini hem toplumsal olaylar hakkında bilinçlendirdiğini hem de bu konuda aktif bir rol üstlenmeleri için motive ettiğini  yönünde olumlu dönütler verdi. Kampüste bu tür afişlerle karşılaşmanın onları düşündürmeye ve insani yönden harekete geçmeye teşvik ettiğini ifade eden öğrenciler, üniversitenin bu duyarlılık çalışmalarını takdirle karşıladıklarını dile getirdiler.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA