• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MAÜ Tarım Vizyonuyla Şehre Dokunmaya Devam Ediyor
25 Ekim 2024 Cuma 12:20

MAÜ Tarım Vizyonuyla Şehre Dokunmaya Devam Ediyor

Mardin Artuklu Üniversitesi Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, 10. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda yerini aldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda yer alarak, şehre dokunmaya devam ediyor.

24-27 Ekim tarihleri arasında gün boyunca devam edecek olan Tarım fuarında Stant açan MAÜ Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi, ziyaretçileri karşılayarak, Fakültenin sağladığı eğitim olanaklarını ve tarım teknolojilerindeki gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kızıltepe Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi’nin, Bereketli Hilalin topraklarının tarım geleceğine yön verme ve tarımda  sürdürülebilir çözümler ve teknolojik yeniliklerle tarıma katkı sunma misyonunu gerçekleştirmek üzere kurulduğunu vurgulayan MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,

" Ahlak, Bilgi ve Üretim  mottosuyla akademik gelişim sağlayan Üniversitemiz 6T Vizyonu çerçevesinde oluşturduğu odak noktaları ile şehre dokunacak çalışmalar yapmaktayız. 6 T vizyonumuzdan biri olan  “Tarım” odak noktamız ile  somut adımlar atmaya devam ediyoruz. Fakültemizin kurulmasından itibaren sürdürülebilir  tarım konusunda projeler üreterek bu projeleri hayata geçirmeye başladık. Akademik kadromuz toprağın verimini kaybetmeden  bir yılda birden fazla ürün yetiştirme bilgisini çiftçilerimizle paylaştı ve uygulamaya başladı. Kadim  topraklara ait çeşitli fidelerin ekimi sağlanarak ata tohumları yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Daha birçok alanda devam eden projelerimiz mevcut. Bölgemizin tarım potansiyelini maksimum seviyeye çıkarmak ve bilinçli sürdürülebilir tarım çalışmaları için yenilikçi adımlar atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Rektör Özcoşar, inovatif işbirlikleriyle bereketli Mezopotamya topraklarında tarımı şahlandırarak, Mardin'i sürdürülebilir ve modern tarımın merkezi yapma hedefinde olduklarını aktardı.  Şehrin Üniversitesi olarak akademik bilgi ve deneyimleri bu topraklara aktararak, bilgili ve yetkili nesiller yetiştirdiklerini belirten Özcoşar, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi ve yetkinliğe sahip bireyleri yetiştirmekten memnuniyet duyuyoruz dedi.

3-027.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA