• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MBB Eş Başkanı Demir, Narin İçin Düzenlenen Yürüyüşe Katıldı
10 Eylül 2024 Salı 10:31

MBB Eş Başkanı Demir, Narin İçin Düzenlenen Yürüyüşe Katıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Devrim Demir, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde 21 Ağustos'ta kaybolan ve aramaların 19. Gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran için düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşe; Eş Başkan Devrim Demir’in yanı sıra DEM Parti Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş Altın, George Aslan ve Kamuran Tanhan, Dargeçit ve Artuklu Belediye Eş Başkanları, DEM Parti İl ve İlçe Örgütleri, STK ve Sendika üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

TMMOB Mardin İl Temsilciliği önünde bir araya gelen Kitle, ellerinde taşıdıkları, “Öfkeliyiz, çocukları etkin korumayan yetkililer, Narin’in ölümünden sorumludur!” pankart ve  “Narin ve tüm kaybedilen çocuklar için adalet”, “Ji bo Narînê adalet”, “Êdî bese”, “Failleri değil çocukları koruyun” dövizleriyle yürüyüşe geçti.

Kitle, Işık, Hurriyet ve Vali Ozan Caddelerinden sık sık “Koruma aklama yargıla”, “Narin için adalet istifa et hükumet”, “Narine uzanan eller kırılsın”, “Quştuni zarokan politike” ve “Jin Jiyan Azadi” sloganları atarak 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’na kadar yürüdü. 

Burada, Eğitim Sen Yöneticisi Sümeyye Oğur, basın metnini okudu. Daha sonra DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, bir konuşma yaptı.

Yürüyüş, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

3-020.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA