• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MESO Başkanı Rıfat Direkçi’den Basın Açıklaması
26 Ocak 2021 Salı 12:53

MESO Başkanı Rıfat Direkçi’den Basın Açıklaması

Değerli basının emekçileri ve kıymetli Esnaflarım;

Değerli basının emekçileri ve kıymetli Esnaflarım;

Malumunuz olduğu üzere, 2018 yılında yapılan olağan genel kurul seçimlerinde esnaflarımızın teveccühü ile bizler yönetim kurulu üyelerimle birlikte yönetime seçildim ve söz konusu görevimi devam etmekteyim. 2018 yılından beri yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımla birlikte siz değerli esnaflarımıza gece gündüz demeden hizmet etmekteyiz. Bildiğiniz üzere Dünyada baş gösteren salgın Kovid-19 pandemi başladığı 22 Mart 2020 tarih itibariyle tedbir amaçlı genel ve kısmi kısıtlamalar getirildi. Bu süreçte devletimiz aldığı tedbirlere esnaf camiası olarak destek verdik. Salgın sürecini dünyanın birçok ülkesinden daha başarılı bir sağlık yönetimi yürütüldü. Doğal olarak Esnaflarımız bu süreçte ekonomik olarak zarar gördü. Devletimiz Esnaflarımıza yönelik bir çok destek amaçlı ekonomik paketler açıklandı. Ama süre uzadıkça esnaflarımızın gelir kaybı artı ve zarar gördü. En Son açıklanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan esnaflarımıza gelir kaybı ve kira hibe desteği üç ay için karar verildi. Başvuru yapanların dışında farklı sebeplerden ötürü başvurularını yapamayan esnaflarımıza ek bir zaman verilmesi talep ediyoruz. Mart 2020 'dan bu güne kadar kapalı olan veya kapatan esnaflarımız var. Okul Kantinleri, kahvehaneler, İnternet cafeler, Halı Saha spor tesisleri, gb mağdur oldu.

Diğer sektörlerde ise kapasitesinin çok altında %50 kadar faaliyet göstermektedir.

Kapatan ve gelir kaybı olan esnafları istihdam edilmesi, esnaflarımız ailesini geçindirmek için zaruri ihtiyaçlarını karşılanmasına destek olacağına inanıyoruz. Kantinci esnaf Milli Eğitim kurumlarında, diğer geri kalanlarında Belediye dâhil kurumlarda geçici bir sürede olsa istihdam edilmesi sağlanması faydalı olacağını düşünüyoruz.

Pandemi süreç boyunca esnaflarımıza maske, dezenfektan, vb. desteklerini esirgemeyen Mardin Valimiz ve Mardin Büyükşehir belediye başkan vekili Sayın Mahmut Demirtaş'a esnaf ve sanatkârlarımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. Midyat Kaymakamımız Sayın Tekin DÜNDAR ' a, bu güne kadar 65 bin maske esnaf ve Sanatkârlar Odasına teslim edildi. Midyat Belediye başkanı Sayın Veysi ŞAHİN'e, Mardin Büyükşehir belediye sağlık daire başkanlığına ve Midyat İlçe sağlık daire şubesine, Mardin Esnaf ve sanatkârlar odalar Birliği başkanı sayın İsa TUNÇ  'a ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Salgın nedeniyle esnaflarımıza daha fazla destek bekliyoruz.

Her zaman odamızın faaliyetleri hakkında bilgilendirme duyurularında bizlere desteklerinizi eksik etmediğiniz için sizlere ayrıca çok teşekkür ederim. Sağlık ve esenlikler diliyorum. Saygılarımı sunuyor en kısa zamanda eski günlerimize dönmeyi ve aşının gelmesi sayesinde umudumuz yeniden yeşerdi.

Esnaflarım; Malumunuz olduğu üzere, 2018 yılında yapılan olağan genel kurul seçimlerinde esnaflarımızın teveccühü ile bizler yönetim kurulu üyelerimle birlikte yönetime seçildim ve söz konusu görevimi devam etmekteyim. 2018 yılından beri yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımla birlikte siz değerli esnaflarımıza gece gündüz demeden hizmet etmekteyiz

 

RIFAT DİREKÇİ

Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı

 

 

Bu haber toplam 1293 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA