• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat İlçe Müftüsü Pekimden Ramazan Ayı Mesajı
12 Nisan 2021 Pazartesi 14:03

Midyat İlçe Müftüsü Pekim'den Ramazan Ayı Mesajı

Midyat İlçe müftüsü Dr. Mehmet Tahir PEKİM Ramazan ayı dolayısıyla sosyal medya hesabı facebook’ta mesaj yayınladı.

Onbir ayın sultanı olan Ramazan ayı nın gölgesi üzerimize düştü. "Rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan-ı şerifi yaşantısıyla bize öğreten sevgili Peygamberimize ve onun pak ve asil Al ve Ashabına salat ve selam olsun. Bu mübarek zamanların feyzi, rahmeti, bereketi ve mağfireti Başta Midyat’ımızın, milletimizin ve gönül coğrafyamızın üzerine olsun.

Bilindiği üzere insan için en kıymetli zaman dilimi kulun sorumluluğunu bilerek yaşadığı vakitlerdir. Ancak bazı zamanlar içinde yaşandığı hadislerle kıymetlenmektedir. İlahi mesajların son halkası olan Kur'an ı Kerim'in insanlığa ulaşmaya başladığı an olması hasebiyle Ramazan ayı diğer aylardan daha kıymetlidir. Kur'an'ın anlam dünyamıza inmesinin senei devriyesidır. Böylece Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak, gönüllerimizi ferahlatmak, kendimizle baş başa kalarak hayatın yoğunluğu içinde ihmal ettiğimiz dünyamızı gözden geçirmek ve nefis muhasebesi yapmak için bizlere bahşedilen Ramazan ayını, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş fırsatları olarak görmemiz gerekmektedir. Bu ay zayıflayan kardeşlik ilişkilerimizi, paylaşım bilincini, yoksul, kimsesiz, muhacir, evsiz-barksız, yetim, dul, aç, hasta ve dertlilerin halleriyle hâllenme, komşuluk bağlarını güçlendirme ve adeta birbirimize yabancılaştığımız bir ortamda kaybettiğimiz erdemleri tamir etme ve gözden geçirme ayıdır. Özetle anlam dünyamızı yeniden oluşturmalı, kâinatın göz bebeği olan biz insanın sorumluluğunu samimiyetle tekrar yüklenmelidir.

Dolayısıyla Ramazan ayında tuttuğumuz oruçlarımız; sabır ve nefsimize hâkimiyeti kazandırmanın yanında sosyal sermayemizi ve toplumsal bilincimizi de arttırmalıdır. Sorumlu olduğumuz bütün haklar konusunda bize hassasiyet kazandırmalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız da bu yıl Ramazan ayının temasını ’Şifa Ayı Ramazan’ olarak belirlemiştir. Bu münasebetle yaptığımız bütün ibadetlerimizin evlerimizde kılacağımız teravihlerimiz, mukabelelerimiz, sahurlarımız, zekâtlarımız, fitrelerimiz, sadakalarımızın ve iftar sofralarımızda bölüştüğümüz lokmalarımızın birbirimize şifa olması gerekir. Gönüllerin uzak olduğu bir dünyada mekânın yakınlığı hiçbir mana ifade etmez. Onun için gönülden gönüle ulaşmalıdır tüm niyetlerimiz ve amellerimiz. Bu ayımız gönülleri ihya etme ayı olmalıdır. Bu vesileyle mübarek Ramazan ayının birlik ve beraberliğimizin pekişmesine, gönül ve Ümmet coğrafyamıza hayırlar getirmesine vesile olmasını diler, Başta Midyatlı hemşerilerim olmak üzere bütün İslam Aleminin Ramazan ayını tebrik ederim.

Dr. Mehmet Tahir PEKİM

Midyat İlçe Müftüsü

 

Bu haber toplam 518 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA