• Mardin23 °C
  • Diyarbakır27 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat İlçesinin Su Kapasitesi Artırıldı
29 Haziran 2024 Cumartesi 01:20

Midyat İlçesinin Su Kapasitesi Artırıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) Genel Müdürlüğü tarafından Midyat’ın su kapasitesini artırmak amacıyla 2. İsale Hattı’nın depoya bağlantısı yapıldı.

MARSU, içme suyu temini konusunda yaşanan sorunları çözmek için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda, Midyat ilçesinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için altyapı iyileştirme çalışmalarının yanı sıra, farklı bölgelerde su erişimini sağlamak amacıyla yatırımlarını sürdüren MARSU, 2. İsale Hattı’nın depoya bağlantı çalışmalarını tamamladı.

Beyazsu Ana İsale hattı ve sondaj kuyularından su temini sağlandığı Midyat ilçesinde, MARSU ve DSİ 10. Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle 2. İsale Hattı depoya bağlantısı yapılarak su kapasitesi artırıldı.

MARSU Genel Müdürü Mehmet Kılıç, beraberinde Tesisler Daire Başkanı Halil Ceviz, Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanı Lezgin Işık, Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Masum Cengiz, DSİ 102. Şube Müdürü Aladdin Akgül ve Projeler ve Uygulama Şube Müdürü Zeynettin Yaman ile yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Mahalle muhtarları, MARSU Genel Müdürü Kılıç ve DSİ 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Yeni bağlantı sayesinde, ilçenin içme ve kullanma suyu ihtiyacı daha etkin bir şekilde karşılanabilecek, su kaynaklarının verimli kullanımı sağlanacaktır.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA