• Mardin26 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak22 °C
  • İstanbul15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
23 Ekim 2024 Çarşamba 09:23

Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi

Mardin Artuklu Üniversitesi, Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin ilk açılış dersi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı ve aynı zamanda Midyat'a büyük katkılarda bulunan iş insanı Mahsum Altunkaya'nın sunumuyla gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi, Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin ilk açılış dersi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı ve aynı zamanda Midyat'a büyük katkılarda bulunan iş insanı Mahsum Altunkaya'nın sunumuyla gerçekleştirildi. Fakültenin fiziki yapımını üstlenen  Altunkaya, üniversitemize destek ve eğitime olan katkıları nedeniyle açılış dersleri vermek üzere davet edildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, yaptığı konuşmada, Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi'nin inşasına katkı sağlayarak eğitime verdiği önemi ortaya koyan Mahsum Altunkaya'ya teşekkür etti.

Rektör Özcoşar, " Sanatın kenti Midyat’a Sanat ve Tasarım Fakültesi çok yakıştı. Fakültenin yapımını üstlenen sayın Altunkaya'nın desteği, Midyat'ta Midyat’ın sanat ve tasarım kültürüne  ve bu alanda yetişen gençlere sunduğu eğitim kaynakları bizler için oldukça kıymetli. İlk dersimizi Mahsum Altunkaya'nın sunumuyla gerçekleştirmek bizler için  oldukça anlamlıdır. Mahsum Altunkaya yalnızca Midyat’a yatırım yapmadı,  aynı zamanda gençlerimizin geleceğine de yatırım yaptı.” dedi

Midyat'a duyduğu sevgiyi ve bağlılığını vurgulayan Mahsum Altunkaya, 

“Midyat’ın  kadim kültürünü yaşatmak ve bu kültüre ait sanatını icra edecek olan  gençlerin yetişmesi için ilçemizde kurulan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesinin kurulumunu son derece anlamlı buluyorum. Bizler bu bölgenin yetiştirdiği insanlarız ve tarihimize kültürümüze sanatımıza sahip çıkma arzusundayız.” dedi.

 Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi binası yapımını üstlenerek Mardin Artuklu  Üniversitesine   destek olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Altunkaya desteklerinin devam edeceğini de vurguladı. Eğitimin önemine değinen Altunkaya, gençlerin iyi bir eğitim almasının ülkenin geleceği için kritik bir rol oynadığını belirtti.

İlk ders sunumunun ardından MAÜ Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi ile Midyat Meslek Yüksekokulu bölümü öğrencilerinin atölye çalışmalarında ürettikleri el yapımı ürünlerin yer aldığı sergi gezilerek büyük beğeni topladı.

3-026.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA