• Mardin35 °C
  • Diyarbakır35 °C
  • Batman36 °C
  • Şırnak34 °C
  • İstanbul29 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat’ta 15 Temmuz İçin Anma Programı Düzenlendi
16 Temmuz 2024 Salı 10:53

Midyat’ta 15 Temmuz İçin Anma Programı Düzenlendi

Midyat’ta, 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin 8. yıldönümünde anma programı düzenlendi, demokrasi nöbeti tutuldu.

Mardin'in Midyat ilçesinde, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' nedeniyle yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Parkı'nda buluşup, şehitleri andı, dua etti. Programda saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm camilerde demokrasi şehitleri için sela okundu ve ardından demokrasi nöbeti tutuldu.

15 Temmuz darbe girişiminin 8’inci yıl dönümü nedeniyle Midyat ilçesinde düzenlenen anma etkinlikleri büyük bir katılımla gerçekleşti. Darbenin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen aynı cesaret ve ruhla 7’den 70’e bayrağını alan Midyatlılar törenin yapıldığı alana geldi. Midyatlılar, 8 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yine meydanlarda buluştu.

Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Belediyesi'nin öncülüğünde kamu kurumlarının iş birliğiyle düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamanda şehitler hayrına lokma dağıtılırken, Midyat Belediyesi de gençler arasında koşu yarışması yaptı. Midyat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ise, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çekilen fotoğraflardan ve filmografi sanatı ile yapılan 15 Temmuz sergisi açtı.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen anma programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda, Şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dualar edildi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan2ın Ankara’da yaptığı konuşması izlendi. Programda Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir ve Belediye Başkanı Veysi Şahin, 15 Temmuz konulu birer konuşma yaptı.

3-016.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA