• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatta İlk Ders Zili Çaldı
06 Eylül 2021 Pazartesi 14:15

Midyat'ta İlk Ders Zili Çaldı

Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı.

Mardin'in Midyat ilçesinde yaklaşık 30 bin öğrenci Kovid-19 tedbirleri kapsamında okulları, sınıfları doldurdu. Bin 800'den fazla öğretmen de okullarda, sınıflarda öğrencileriyle bir araya geldi. Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Masum Cengiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay ve İlçe Emniyet Müdürü Mevlüt Tüylü ile birlikte Fahrettin Önen İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Okul Müdürü Sevgi Oğuz ve öğrenciler tarafında okulun girişinde çiçekle karşılanan Kaymakam Solmaz, hediye olarak aldığı çiçeği, okula yeni başlayan öğrencilere hediye etti. Okulun avlusunda sosyal mesafe kurallarına göre sırada bekleyen öğrencilere 'Günaydın' diyen Kaymakam Solmaz, daha sonra ilk ders zilini çaldı. Sınıflarına geçen öğrencileri burada ziyaret eden Kaymakam Solmaz, öğrencilere birer çocuk kitabı hediye etti. Öğrencilere, maske takmaları, arkadaşlarıyla sosyal mesafelerine dikkat etmeleri ve birbirlerinin kişisel malzemelerini kullanmamaları yönünde telkinlerde bulunan Kaymakam Solmaz, daha sonra öğrenci ve öğretmenlere 'başarılar' dileğini ilettikten sonra okuldan ayrıldı.

"OKULLARIMIZ YENİDEN AÇILDI"

Okul çıkışında açıklama yapan Kaymakam Ahmet Solmaz, "Evlatlarımızın, çocuklarımızın yeniden okullarına kavuşmalarının heyecanını birlikte yaşadık. Çok şükür uzun bir zaman sonra okullarımız yeniden açıldı. Öğrencilerimiz okullarına, okullar da öğretmen ve öğrencilerine kavuştu. Bugün burada çok güzel bir atmosfer vardı, her iki kesimin de birbirine olan özlemini yakinen görmüş olduk. İnşallah bu pandemi süreci olumsuz şartları yeniden ortaya çıkarmaz ve yeniden çocuklarımız okullarından uzak kalmaz" dedi.

"TEDBİRLERİMİZİ ALDIK"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, "2021-2022 eğitim öğretim sezonu bugün itibariyle başladı. Biz okullarımızın tümüne dezenfektan, hijyen, maske ve mesafe kurallarına uyulması konusundaki bütün tedbirlerimizi, bütün hazırlıklarımızı yaparak, başladık. Sıkıntısız, kazasız, belasız, sağlıklı bir şekilde eğitim öğretimi gerçekleştirme adına personelimize eğitimlerimizi de verdik, hazırlıklarımızı da yaptık, dezenfektanlarımızı kurduk. Öğrencilerimiz için maskelerini tedarik edip, okullarımıza dağıtık. Yaklaşık 30 bin öğrencimize, bin 800 öğretmenimiz ile sorunsuz bir şekilde hizmet vereceğiz inşallah. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

2-103.jpg

Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA