• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatta Kitap Okuyan Öğrenciler Tabletleri Kaptı
25 Haziran 2021 Cuma 17:07

Midyat'ta Kitap Okuyan Öğrenciler Tabletleri Kaptı

İlçemizde, çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren 34 öğrenciye tablet ödülleri törenle verildi.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Midyat'ta faaliyet gösteren Zahuran Toplumsal Duyarlılık Derneği tarafından hazırlanan ve yürütülen "Evde Hayat var Çocuklar" adlı proje kapsamında çocuklara okuma alışkanlığını kazandırmak için kitap okuma yarışması düzenlendi. Pandemi süresince ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce belirlenen 5'er kitap ücretsiz dağıtıldı. Kitapları okuyan öğrencilere okudukları kitaplardan soru soruldu. Yapılan sınav sonucunda başarılı olan 34 öğrenciye tablet hediye edildi. Yarışmanın ödül töreni Kocatepe İlkokulu Kültür Salonu'nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Mardin İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Salih Nergiz, Zahuran Toplumsal Duyarlılık Derneği Başkanı Yaşar Dağ, okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Yapılan konuşmaların ardından törene katılanlar tarafından öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Abdulkadir Altay, "Zahuran Derneği kurulduğu günden buyana hep böyle güzel projelerle, faaliyetlerle insan hayatına dokunmayı başarmış ender derneklerden bir tanesidir. Yaptıkları projelerle, öğrencilerimize ve dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını doğru tespit ederek sağlayan bir dernektir. Bu projeleri n hazırlanmasında emeği geçen dernek yöneticilerini kutlarız" dedi.

Zahuran Toplumsal Duyarlık Derneği Başkanı Yaşar Dağ ise, "Hazırladığımız bu proje ile öğrencilerin evde kitap okumalarını teşvik etmek istedik. Öğrencilerimize ilk olarak kitap hediye ettik, daha sonra bu kitapları okuyanlar arasında bu kitapların içeriğinden hazırlanan bir test sınavı yaptık. Bu yazılı sınavda başarılı olan 34 öğrencimize tablet hediye ettik. Bu proje ile iki tane amacımız vardı. Bunlardan birincisi öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik etmek, kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktı. Bunu yerine getiren öğrencilerimize de moral motivasyon olsun diye tablet hediye ettik. Bir diğer amacımız da kitap ile teknolojinin birbirleri ile yarış halinde değil, aslında birbirini destekleyen iki şey olduğunu göstermek istedik. Projemize katılan kitap okuyan ve ödül kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

 

Bu haber toplam 451 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA