• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyatta Öğretmen Ve Öğrencilerden Moral Veren Gece
26 Aralık 2022 Pazartesi 12:45

Midyat'ta Öğretmen Ve Öğrencilerden Moral Veren Gece

Mardin'in Midyat ilçesinde, düzenlenen Türkü Gecesi Ve Şiir Dinletisi ile halk moral buldu. Halkın stres atarak moral bulmalarını amaçlayan gecede, çeşitli yörelere ait türküler ve şiirlerin seslendirildi.

Midyat Kaymakamlığı ve Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Midyat İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Bir ses, bir nefes” konulu türkü gecesi ve şiir dinletisi programı gerçekleştirildi. Etkinliğinde sahneye çıkan öğretmen ve öğrenciler seslendirdikleri şiir ve türkülerle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattılar.

Şiir ve müzik dinletisi, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Şaşmaz, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Hüseyin Yücel, davetlilerin, sanatseverlerin ve izleyicilerin katılımı ile gerçekleşti ve büyük beğeni topladı. Programa katılanlar okunan birbirinden güzel şiir zaman zaman duygulanırken, türkülerle de coşup moral depoladılar. Programın ardından, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay tarafından programda yer alan öğretmen ve öğrencilere çiçek verdi.

Programda görev alan öğretmen Abdurrahman Kaya, "Şiirle, türküyle, müzikle Midyat'ı, Midyat gençlerini bir araya getiriyoruz. İnsanlar geliyor, eğleniyor. İnsanlar duygulanmaya ve gerçekten eğlenmeye ihtiyaç duyuyorlar böyle bir yerde. Örneğin sinemanın tiyatro okullarının olmadığı bir ilçemiz, ama bu tür şeyleri burada yaptığımız zaman, bir nevi o sinemanın, o tiyatronun eksikliğini burada gidermeye çalışıyoruz. Hem öğretmenlerimiz, hem de bazen öğrencilerimiz gelip bize katılıyorlar. Burada şiir, türkü, şarkı müzik grubumuz var, halk eğitim de onlarla beraber çalışıyoruz. Hocalarımızın katılmalarını sağlıyoruz ve bu şekilde insanlarımızın böyle güzel bir gece geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Öğretmen Özlem Bakış Hacıoğlu, "Çok güzeldi, ilk kez sahne aldım bugün. Bizim için ve Midyat için güzel bir program oldu. Herkese teşekkür ediyorum katkılarından dolayı." dedi.

Öğrenci Ayda Kaya ise, "Çok güzel bir geceydi. Ayrıca ben de bir öğrenciyim. Benim için çok güzel bir tecrübe oldu. Sahnede çok güzel vakit geçirdim. Ayrıca insanlarda bizi çok beğendi, bizi çok dinledi. Umarım gelecek bütün nesillere z kuşağına tecrübe olmuşuzdur. Çok eğlendiler, zaten Midyat'ta pek fazla bu tarz bir program yapılmadığı için akın akın geldiler. Umarım da hep böyle olur" dedi.

Geceye katılanlardan Yeşim Şinda Aslan ise, "Gecemiz çok güzel geçti. Bu tür gecelerin daha çok olmasını isteriz tabi. En uzun gecemiz bu şekilde eğlenceli geçti" dedi.

Geceye katılanlardan Mukrime Nur Toprak, "Her şey çok güzel geçti. Bu program da yer alan hocalara teşekkürlerimi sunuyorum. Ağızlarına, yüreklerine sağlık." dedi.

Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA