• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Midyat’taki okullarda uyum eğitimi heyecanı başladı
03 Eylül 2024 Salı 10:39

Midyat’taki okullarda uyum eğitimi heyecanı başladı

Mardin’in Midyat ilçesinde, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde okula uyum programı başladı.

Midyat'ta yaklaşık 3 bin ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi uyum haftasında okul sıraları ile buluştu. Okula velileriyle gelen öğrencileri, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir ziyaret etti. Midyat'ta ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri, okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanışmak için bir hafta erken ders başı yaptı. Cumhuriyet Mahallesindeki Fatih İlkokulunu ziyaret eden Müdür Demir, okula ilk adımını atan ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin heyecanlarına ortak oldu. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, tüm sınıf ve kademelerde 9 Eylül'de başlatılacak yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ilkokul 1'inci sınıflar için hazırlanan okula uyum programı kapsamında Cumhuriyet Mahallesindeki Fatih İlkokulunda ilk ders zili çaldı. Okulu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, okul idaresi ve öğretmenler ile birlikte ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in öğretmenlere sosyal medya üzerinden yaptığı canlı konuşmayı izlediler.

Daha sonra Müdür Demir, 1'inci sınıf öğrencilerin heyecanlarına ortak oldu; öğretmenler ve velilerle bir araya geldi. Sınıflar da öğrencileri ziyaret eden Müdür Demir, okul yöneticileri ve sınıf öğretmenleri rehberliğinde, ailelerin ve çocukların birlikte yer aldığı uyum programı etkinliğine katıldı. Sınıf öğretmenleri, öğrencileri için yaptıkları şapkalar ve yaka kartları ile öğrencilere minik sürprizler hazırladılar. İlçe Milli Eğitim Müdürü Demir, öğretmen, veli ve öğrencilere başarılar diledi. Öğrencilerin yeni girdikleri okul ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunacak becerilerin kazandırılması ve okula aidiyet duygusunun geliştirilmesi hedeflenen Uyum Programının ikinci gününde öğrencilere aileleriyle birlikte okul ortamı tanıtılacak. Müdür Demir, daha sonra Borsa İstanbul Lisesi'ni de ziyaret ederek öğretmenlerle toplantı yaptı, yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, "Bugün okullarımızı ziyaret etmeye başladık. İlk olarak öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle birlikte Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'in, öğretmen camiamıza yaptığı konuşmayı izledik. Bildiğiniz gibi uyum haftası içerisinde öğrencilerimiz. Sınıflarımız da öğrenci ve öğretmenlerimizi ziyaret ettik. Okullarımız her yönüyle yenir eğitim öğretime hazır. Geçen yıl yaptığımız güzel çalışmalara kaldığımız yerden üstüne daha da fazla başarı katarak devam edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılımız çocuklarımız için, memleketimiz ve milletimiz için hayırlı olsun" dedi.

Öğrenci velisi Emine Doğan, "Çocuklarımızın ilk günü, çok heyecanlar, biz onlardan daha çok heyecanlıyız. Kızım okula geldiği için çok sevinçli" dedi.

Öğrenci velisi Hâkime Başar, "Bugün okulun ilk günü. Bütün çocuklara hayırlı olsun. Annelere Allah kolaylık versin. Çocuklar heyecanlılar. Çocuğum da birinci sınıfa başladı. Çok sevinçli ve heyecanlı. Hayırlı olsun" dedi. Öğrenci velisi Naime Gürgün, "Çok heyecanlıyız. Sabah saat 10:00'dan beri buradayız. Heyecanlıyız, sevinçliyiz. Çocuklarımız okula kavuştular, Allah'a çok şükürler olsun. Biz de mutluyuz, onlar da mutlular" dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA