• Mardin21 °C
  • Diyarbakır20 °C
  • Batman20 °C
  • Şırnak16 °C
  • İstanbul19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Milletvekili Dinçel Ve Belediye Başkanı Şahin’den Mahalle Ziyareti
07 Ağustos 2021 Cumartesi 16:51

Milletvekili Dinçel Ve Belediye Başkanı Şahin’den Mahalle Ziyareti

AK Parti Mardin Milletvekili Şehmus Dinçel, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, Midyat’ta bazı mahalleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Milletvekili Dinçel, öncelikle AK Parti İlçe Başkanlığının ziyaret etti. Burada İlçe Başkanı Atilla Yarış ve partililerle bir araya geldi. Milletvekili Dinçel daha sonra, Midyat Belediye Başkanlığına geçti.

Burada, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’in yapılan, yapılmakta olan ve yapılacak çalışma ve hizmetlerle ilgi bilgi aldı.

Belediye Başkanı Veysi Şahin, Milletvekili Dinçel’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ve verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini dile getirerek sürdürülen hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler aktardı.

“72 mahalleye eşit seviyede hizmet götürüyoruz”

72 mahalleye de eşit seviyede hizmet götürdüklerini ve bölge ayrımı yapmadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şahin, kısıtlı imkânlarına rağmen her mahalleye imkânları ölçüsünde hizmet götürdüklerini aktardı.

Başkan Şahin, “Midyat Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden beri sınırlarımızda bulunan tüm mahallerimizin en güzel hizmeti alması için yoğun bir mesai yapıyoruz. Ekiplerimiz buralarda önemli hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturuyorlar. Merkez ve kırsal 72 mahallemizin tamamına eşit seviyede hizmet götürüyoruz. Kırsal mahallelerde mezralara kadar yatırımlarımız devam ediyor. İşimiz millete hizmet etmek, bizde bu anlayış çerçevesinde görev yaptığımız yerde en güzelini halkımıza ulaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Midyat’ta devam eden projelerden söz eden Başkan Şahin, “Kültür Merkezimiz inşaatı hızla devam etmektedir Eski Emniyet Müdürlüğümüzün binasını Polis Evi inşaatı sürüyor ve yılsonunda faaliyete geçecek. Spor Kompleksimizin inşaatı devam ediyor. Önümdeki yıl Midyatlı gençlerimizim hizmetine sokacağız. İlçemizin ihtiyacı olan Adalet Sarayının inşaatına başlanmış durumda. Midyat ilçemizin temel ihtiyaçlarından biri olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin ihalesi yapıldı, Yakında inşaatına başlanacak. İlçemizin hayati öneme sahip plan sokak sağlamlaştırma çalımlarımız hızla devam etmektedir. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ettik. Eylül Ay’ında Bakanımız buraya geldiğinde Midyat’ta konaklayacak ve Yeraltı Mağaraları ile ilgili sonuca vardırmış olacağız. 85 Bin metrekare alan üzerinde kurulu Belediye Hizmet Kampüsünü yaptık ve faaliyete başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ’un katılımıyla Mardin-Midyat Yolu'nu bölünmüş yol haline getirmek için temel atma töreni yapıldı. Temeli atıldı ve çalışmalara başladık. Midyat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ‘de Parselasyon Planlarına başlandı. Midyat 2. Sanayi Sitesi çalışmalarına başlandı. Kırsal köy yollarının yapımına başladık. Şehri içinde kaldırımlarımız bitmek üzere. Elektrik ve aydınlatma yer altına allına alınarak çalımları devam ediyor. Ortaçarşı ve Ulucami Mahallesinde Köşk meydanında ekonomik ömrünü tamamlamış binalar yıkılarak yenilenecek. Meydan yenileme çalışmalarımız var görüşmelerimiz devam ediyor. Botanik Bahçe ve Mesire alanı çalışmalarımız devem ediyor. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Ekrem Pakdemirli ile görüştük. Acırlı ve Nusaybin yolunda bulunan arazilerin tahsisi için yazmalarımız devam ediyor. İnşallah en kıssa sürede çözüme kavuşacak.” Şeklinde konuştu.

“Her ziyaretimizde bir fark görüyoruz”

Çalışmaları yerinde takip ettiklerini ifade eden AK Parti Mardin Milletvekili Şehmus Dinçel ise, “Belediyenin kıssa sürede yaptıklarını saymak bile uzun zaman alıyor. Başkanımızın tecrübesi ve mühendis olması pratik sağlıyor. Başkanımız ile sürekli görüşüyoruz istinasız her 15 günde bir araya geliyoruz. Yaptıklarını takdir ediyorum. Midyat’ın bu dönemde yaşadığını hiçbir dönemde yaşamadığını görüyoruz. Midyat’ta yeniliklerin, ilklerin, şehircilik, kültür açısından çok büyük atılmalar olacağına inanıyorum. Teşkilatlarımız ile hamdolsun çok büyük bir uyum içindeyiz ve istişareler halindeyiz. Kültürel meseleler önemli. Buranın önemli lokomotiflerinden biri Mardin genelinde turizm olacaktır. Bunu göz ardı edemeyiz. Bunun içinde alt yapımızı hazırlamamız lazım. En önemli noktalardan biri de Midyat’ın UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne girmesi. Kent Meydanlarının çok önemli olduğuna inanıyorum. Anıtlar kurulu ve Bakanlıklarımız ile istişareler halindeyiz. Binbaşı Abdurrahman Efendi evinin restorasyon çalışmalarına başlanacak. Midyat yeni bir destinasyona kavuşacak. Karayollarının Millet Bahçesine dönüştürülmesi çalımları var.” İfadelerini kullandı

AK Parti Mardin Milletvekili Şehmus Dinçel, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin ve AK Parti Midyat İlçe Başkanı Atilla Yarış, daha sonra, Doğançay, Altıntaş, Dolunay, Ortaca, Başyurt, Mercimekli, Erişti, Acırlı, Gelinkaya ve Ziyaret kırsal mahalleri ziyaret edildi.

Ayrıca, Acırlı eski Belde Belediye Başkanı Adnan Cengiz, Gelinkaya eski Belediye Başkanı Mehmet Aksöz, eski Çavuşlu Belediye Başkanı Ahmet Akay ve Altıntaş Köyü'nün Korucu Ağası Abdullah Taş ziyaret edildi.

Öte yandan, ilçede hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundular.

Mahallelerinde devam eden hizmetleri yakından incelerken, mahalle sakinleriyle fikir alışverişinde bulundu. Muhtar ve vatandaşların taleplerini dinleyen Belediye Başkan Şahin, iletilenlerin çözüme kavuşması için Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerine talimat verirken, Milletvekili Dinçel ise aktarılan sorunların takipçisi olacağını ve sorunların çözüme kavuşması için elinden gelen gayreti göstereceğini ifade etti.

Milletvekili Şahin ve Belediye Başkanı Polat ziyaretlerde çocuklara oyuncak dağıtıp hatıra fotoğrafı da çektirdi.

4-050.jpg

Bu haber toplam 412 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi İlk Dersini Altunkaya ile Gerçekleştirdi
  • MAÜ’den Çocuklara Anlamlı Farkındalık Etkinliği
  • MAÜ Öğrencilerinin Başarısı: Kısa Film Festivali'nde Üçüncülük Kazandı
  • GAZETECİLERDEN, GAZETECİLER GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK
  • Meteoroloji'den sağanak ve kar uyarısı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA