• Mardin38 °C
  • Diyarbakır38 °C
  • Batman39 °C
  • Şırnak38 °C
  • İstanbul26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Optik gözlük satın alırken nelere dikkat edilmeli?
03 Haziran 2024 Pazartesi 09:16

Optik gözlük satın alırken nelere dikkat edilmeli?

1 Haziran "Dünya Gözlükçüler ve Optisyenler Günü" ile ilgili konuşan Türkiye Optisyen Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, halkın gözlük alırken optisyenleri tercih etmelerini tavsiye ederek, seyyarlarda satılan kalitesiz gözlüklerin gözde k
1 Haziran "Dünya Gözlükçüler ve Optisyenler Günü" ile ilgili konuşan Türkiye Optisyen Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, halkın gözlük alırken optisyenleri tercih etmelerini tavsiye ederek, seyyarlarda satılan kalitesiz gözlüklerin gözde katarakt yaptığını ve görme bozukluğuna yol açtığını söyledi.
 
Türkiye'de "1 Haziran gözlükçüler ve optisyenler günü" ilk olarak 2008 ve devamındaki yıllarda düzenli olarak kutlanmaktadır. Türkiye'de 1 Haziran günü resmi olarak optik sektörü mensuplarına özel bir gün olmuştur.
 
Optik gözlük satın alırken göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır. Bunlar arasında görme kusurunuzun türü ve derecesi, yüz şekli ve yaşam tarzı yer alır. Doğru gözlük seçimi için bir optisyene danışmak önemlidir.
 
Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Türkiye Optisyen Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, kaliteli yaşamak için göz sağlığının önemine dikkat çekti.
 
Son yıllarda dijital kullanım aletlerinin artmasıyla miyop vakalarında hızlı bir artış olduğunu söyleyen Karaçanak, çocuklardan başlamak üzere mutlaka periyodik olarak göz sağlığı muayeneleri yaptırmak gerektiğini belirtti.
 
"Göz sağlığına önem vermek gerekir"
 
Kaliteli yaşamak için göz sağlığının önemine dikkat etmek gerektiğini belirten Karaçanak, "Kaliteli yaşam nedir? Rahat görmek,  rahat duymak, rahat işitmek ve rahat araç kullanmak için dikkat ederiz. Ama görmeye geldiğimiz zaman bunun yaşam konforumuzu artırdığını ancak gözlüğü kullanmaya başladığımızda tespit ederiz. Öncelikle çocuklardan başlamak üzere mutlaka periyodik olarak göz sağlığı muayeneleri yaptırmak gerekiyor. Göz sağlığına önem vermek gerekir. Lens ve gözlük olarak tercih yapılabilir. Lens küçük yaştaki çocuklar için önermiyoruz. Gözlüğü her yaştaki insan için rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarım ve modelleri mevcuttur. Göz sağlığı için mutlaka yılda bir kere göz doktoruna gitmek gerekiyor. Çocukları altı ayda bir göz doktoruna götürün." dedi.
 
"Lensleri ve gözlükleri mutlaka gözlükçülerinizden temin ediniz"
 
Son yıllarda dijital kullanım aletlerinin artmasıyla miyop vakalarında hızlı bir artış olduğunu söyleyen Karaçanak, "Miyopların önüne geçebilmek için özel üretilmiş camlar mevcuttur. Miyop hızla gelişen bir göz kusurudur. Göz kusurunun yavaşlatacak yeni teknolojiler ve camlar yapılmıştır. Lensler göz sağlığı için çok dikkat edilerek kullanılması gereken ve alındığı yere dikkat edilmesi gerekir. Lenslerin internet üstünde satışı yasaktır. Her ne kadar lens satışı internet üzerinde yapılıyorsa kanunen yasaktır. Lensleri ve gözlükleri mutlaka gözlükçülerinizden temin ediniz." diye belirtti.
 
"Güneş gözlüğünü sadece güneşli havalarda değil, her türlü iklim şartlarında kullanılabilir"
 
Karaçanak, yaz mevsimi sebebiyle güneş gözlükleri ön plana çıktığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Güneş gözlüklerde cam kalitesinin önemine dikkat etmek gerekiyor. Camların mutlaka filtreli ve tam koruma sağlamış olması gerekiyor. Camlarda polarize ayrı bir özelliktir. Gözlükte polarize özeliğinin olması gözlüğün kaliteli veya kalitesiz olmasının değeri değildir. Camda kullanan ham maddesidir. Optisyenlik müesseslerinde satılan güneş gözlüklerinin camları CR 39 dediğimiz organik ham maddelerden üretilmiş olup halk ve göz sağlığına uygun şekilde üretilmiştir. Piyasada işportada alınan gözlükler tamamen plastikle renklendirilmiş sadece etrafı karartan katarakt oluşumunu hızlandıran bir gözlüktür. Güneş gözlükleri optisyenliklerden alınmasını güneş gözlüğünü sadece güneşli havalarda değil, her türlü iklim şartlarında kullanmasını tavsiye ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA