• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OSB’DE DIŞ TİCARETTE PAZAR VE MÜŞTERİ ARAŞTIRMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ
22 Ağustos 2024 Perşembe 14:28

OSB’DE DIŞ TİCARETTE PAZAR VE MÜŞTERİ ARAŞTIRMA EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Dış ticaretteki yeni trendler hakkında bilgiler vermek, hedef pazar/müşteri aramalarına ilişkin bilgiler sunmak, sağlanan finansal destekler hakkında bilgi aktarmak ve yapay zekanın dış ticaretteki kullanımına dair bilgiler vermek amacıyla Mardin Organize

Dış ticaretteki yeni trendler hakkında bilgiler vermek, hedef pazar/müşteri aramalarına ilişkin bilgiler sunmak, sağlanan finansal destekler hakkında bilgi aktarmak ve yapay zekanın dış ticaretteki kullanımına dair bilgiler vermek amacıyla Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde (Mardin OSB) bir dış ticaret eğitim programı düzenlendi.

Mardin OSB tarafından yürütülen bir Ur-Ge Projesi kapsamında, 27 Temmuz 2024 tarihinde Un, Bulgur ve Makarna Sanayicilerine yönelik düzenlenen bu dış ticaret eğitimi, Mardin Artuklu Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MAÜSEM) marifetiyle İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Behzat Ekinci tarafından verildi.

Mardin OSB Yönetim Binasında; Un, Bulgur ve Makarna sektörlerinde faaliyet gösteren 24 firma temsilcisine verilen eğitim programının içeriği şöyleydi:

1) Makro iktisadî hedefler bağlamında uluslararası ticaretin önemi nedir?

2) İhracat/e-İhracat, İthalât/e-İthalât nedir?

3) Uluslararası pazarlama/ticaret trendleri ve bilgi ihtiyaçları/kaynakları nelerdir?

4) Hedef pazar/müşteri araştırmaları nasıl yapılır?

5) Ne tür dış ticaret destekleri sağlanmaktadır?

6) Dış ticarette yapay zeka nasıl kullanılmaktadır?

İnteraktif tarzda yürütülen eğitim programında katılımcılar, dış ticarette karşılaştıkları sorunları dile getirdiler ve bunlara ilişkin çeşitli müzakerelerde bulundular.

Programda ayrıca, firmalarda kurumsallaşma kapsamında dış ticaret ve pazarlama departmanlarının kurulmasının ve ilgili uzman personelin istihdamının önemi müzakere edildi. Dış ticaret istihbarat desteğinin önemine de vurguda bulunulan programda, MAÜ Akademisyenlerinin desteğiyle Mardin OSB’de bir Dış Ticaret İstihbarat Merkezinin kurulmasının gereği de masaya yatırıldı. Bu vesileyle buna ilişkin bir proje yapılmasının faydalı olacağı hususunda mutabakat sağlandı.

MAÜSEM tarafından sertifika verilecek olan program katılımcıları, Mardin’deki bu tür kurumsal eğitim faaliyetlerinin farklı konularda olmak üzere artırılmasının önemine de değindiler.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA