• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Putin, dost olmayan ülkelere doğal gazı rubleyle satma talimatı verdi
24 Mart 2022 Perşembe 10:09

Putin, "dost olmayan ülkelere" doğal gazı rubleyle satma talimatı verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Birliği (AB) ve ABD gibi kendisine "dost olmayan ülkelere" yaptığı doğalgaz sevkiyatlarında ödemeleri dolar ve Euro ile almanın bir anlamı olmadığını söyledi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet üyeleriyle yaptığı görüşmede, doğal gaz satışının ruble ile yapılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Putin, Avrupa Birliği (AB) ve ABD gibi kendisine dost olmayan ülkelere yaptığı doğalgaz sevkiyatlarında ödemeleri dolar ve euro ile almanın bir anlamı olmadığını belirterek, bundan sonra bu ülkelere doğal gaz ihracatındaki ödemelerin ruble olarak alınmasına karar verdiğini söyledi.
 
Yeni ödeme formatının yalnızca ödemelerde Rus rublesi olarak değiştirilecek olan para birimini etkileyeceğini söyleyen Putin, "Hükümetten mevcut sözleşmeleri değiştirmesi için Gazprom’a uygun bir talimat vermesini istiyorum." dedi.
 
Son haftalarda bazı Batılı ülkelerin Rusya’nın varlıklarını dondurmak için gayri meşru kararlar aldığını vurgulayan Putin, Batı ülkelerinin para birimlerine olan tüm güvenin giderek kaybolduğunun altını çizdi.
 
Putin, "Bildiğiniz gibi, geçtiğimiz haftalarda bir dizi Batılı ülke, Rusya’nın uluslararası rezervleri ve bireylerin malvarlıklarını gayrimeşru bir şekilde donduruyor veya el koyuyor. Kolektif Batı, aslında kendi para birimlerinin güvenilirliği konusunda şüpheye düşürüyor. Hem ABD hem de AB ülkeleri, prensipte Rusya’ya karşı yükümlülüklerinde gerçek bir temerrüt ilan etti. Ve şimdi dünyadaki herkes dolar ve Euro cinsinden yükümlülüklerin yerine getirilmeyebileceğini biliyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 374 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA