• Mardin13 °C
  • Diyarbakır7 °C
  • Batman6 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul7 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rektör Şındak: 40 ülkeden öğrencinin gelip eğitim gördüğü bir üniversite haline geldik
09 Kasım 2022 Çarşamba 10:51

Rektör Şındak: 40 ülkeden öğrencinin gelip eğitim gördüğü bir üniversite haline geldik

Siirt'teki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla düzenlenen toplantıda bir araya gelen Siirt Üniversitesi Rektörü Pr. Dr. Nihat Şındak, yapılan çalışmaları paylaştı.
Siirt'teki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla düzenlenen toplantıda bir araya gelen Siirt Üniversitesi Rektörü Pr. Dr. Nihat Şındak, yapılan çalışmaları paylaştı.
 
SİÜ'nün çalışmalarıyla çok önemli yol kat ettiğini dile getiren Rektör Şındak, üniversitenin öğrenci ve akademik personelin her geçen yıl katlanarak arttığına dikkat çekti.
 
40 ülkeden öğrencinin gelip eğitim gördüğü üniversite haline geldik
 
"Geldiğimiz noktada ilerleyen ve gelişen bir üniversite görüyoruz.” diyen Rektör Şındak, “Neredeyse 20 bin öğrenci sayısına ulaştık. Hemen hemen şehir nüfusunun yüzde 15'ini öğrenciler oluşturuyor. Yani neredeyse 6 kişiden biri öğrenci, bu öğrencilerinde yüzde 15’i yabancı uyruklu Afrika’dan Uzakdoğu ve Ortadoğu’da, Avrupa’dan 40 ülkeden öğrencinin gelip eğitim gördüğü üniversite haline geldik. 540 idari personel, 640 akademik personelimiz, 40 Profesör, 60’ın üzerinde Doçent, 120 Öğretim üyemiz var.” dedi.
 
Küçük baş hayvancılıkta ülke ve hatta yurt dışına hizmet etmeyi hedefliyoruz
 
Küçük baş hayvancılıkta damızlık üretimine katkı sunacak olan payetleme biriminin bitme aşamasına geldiğine dikkat çeken Şındak,  küçük baş hayvancılıkta ülke ve hatta yurt dışına hizmet etmeyi hedef edindiklerini söyledi.
 
Tarım ve hayvancılıkta ihtisaslaşan bir üniversite olduklarına dikkat çeken Şındak, “Bizim şuana kadar ihtisas projelerinden 3 milyon liraya kadar bir destek sağladık. 6 milyon destek geldi, yakın zamanda 8 milyonu aşacak bir desteği akademisyenlerimize Ar-Ge çalışmalarına sunacağız. Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan çalışmalara sunacağız. Siirt’in en önemli geçim kaynağı olan Fıstığın geliştirilmesi için katlı sunacağız. Siirt’in en önemli geçim kaynağı küçük baş hayvancılığı keçi, koyunda et ve süt verimi nasıl artırılabilir? Diye çabalarımız var. bu çalışmalarda sona geldik hatta teslim alıp üretime geçme noktasına geliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Siirt’in hak ettiği üniversiteyi kurana kadar kaç defa gerekiyorsa ihaleye çıkacağız
 
Şındak, hedeflerine ilişkin şunları söyledi: “Hedeflediklerimiz ama yapamadıklarımız var. 3 defa morfoloji binasını ihaleye çıktık, bizim canımız yanıyor. Geçen sene demiştik ki bir fakültenin kendi üniversitesinde eğitim verebilmesi için şu ana kadar en kısa süre 8 yıl demiştik. Ama ne olursa olsun bu binayı yapacağız, ihaleye 4-5’nci kez de çıkacak ve ihaleyi yapacağız ama bu gün ama yarın. Biz üniversitemizi hak ettiği yere bilim yuvasına dönüştürünceye kadar çalışacağız. İlim ve bilim şehri olan Siirt’in hak ettiği üniversiteyi kurana kadar kaç defa gerekiyorsa ihaleye çıkacağız.” diye konuştu.
 
Basın toplantısı soru cevap bölümü ve çektirilen toplu fotoğraf ile sona erdi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Prof. Dr. Tekin Şahin, Prof. Dr. Cahit Pesen ve Genel Sekreter Abdulkadir Işık katıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA