• Mardin27 °C
  • Diyarbakır28 °C
  • Batman25 °C
  • Şırnak26 °C
  • İstanbul24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rusya: Ukraynadaki askeri operasyon hedeflerine ulaştığında duracak
16 Mart 2022 Çarşamba 10:20

Rusya: Ukrayna'daki askeri operasyon hedeflerine ulaştığında duracak

​Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, Ukrayna’daki operasyonların hedeflerine ulaştığında sonlanacağını belirtti.
Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları ve BM’deki durum ile ilgili yaptığı açıklamada, Rus askerlerinin Ukrayna’dan ne zaman çekileceği ile ilgili olarak, “Özel askeri operasyon hedeflerine ulaşıldığında duracaktır” ifadelerine yer verdi.
 
Nebenzya, Ukrayna ile ateşkesin ne zaman ilan edileceğine dair olarak, “Rusya'nın öne sürdüğü koşullar yerine getirildiğinde ateşkesin yürürlüğe girecektir. Bu koşullar, Ukrayna'nın askerden arındırılması, Rusya'ya hiçbir tehdidin kendi topraklarından gelmemesi için Ukrayna'nın silahsızlaştırılması ve Ukrayna’nın NATO'ya katılmayı reddetmesidir” dedi.
 
Rusya’nın, BM Genel Sekreter Antonio Guterres de dâhil olmak üzere BM yetkililerinin Ukrayna'daki duruma bakış açılarından rahatsız olduğundan bahseden Nebenzya, “Üst düzeyler de dâhil olmak üzere BM temsilcilerinin Rusya'yı gelişigüzel saldırılarla suçlayarak Ukrayna'daki durumu nasıl değerlendirdiği konusunda çok endişeliyiz" diye kaydetti.
 
Ukrayna’nın, NATO üyeliğine katılımından vazgeçmesinin yasal olarak ta güvence altına alması gerektiğini belirten Nebenzya, “Başkan Zelenskiy birkaç saat önce Ukrayna'nın NATO'ya katılmayacağını ve NATO'nun tepkisinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Ancak Ukrayna'nın NATO'ya katılma hedefi Ukrayna anayasasında yer alıyor. Bu amacın anayasadan çıkarılması gerekiyor. Her şeyden önce burası önemli” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 329 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA